ol2012

Laybourn sluttede med tårer i øjnene

En flot karriere endte onsdag middag i Wembley Arena

  • Et makkerpar der ikke er mere. Kamilla Rytter Juhl fortsætter karrieren - Thomas Laybourn lægger ketcheren på hylden. (Foto: Jens Dresling)
Et makkerpar der ikke er mere. Kamilla Rytter Juhl fortsætter karrieren - Thomas Laybourn lægger ketcheren på hylden. (Foto: Jens Dresling)

LONDON (ekstrabladet.dk): En sand mester har spillet sin sidste kamp.

Onsdag middag sluttede Thomas Laybourns karriere som professionel badmintonspiller, da han sendte bolden i nettet i OL-kvartfinalen mod de topseedede kinesere.

En karriere der har varet i en god årrække og nåede et klimaks i 2009, da han og Kamilla Rytter Juhl strøg til tops ved VM i Indien.

- Det er mange blandede følelser, jeg står med lige nu. Det var underligt at gå ud af hallen, vende sig om og kigge og vide, at det var sidste gang, sagde han nærmest med en tåre i øjet.

'Det var så specielt'
- Vi gav hinanden et kram efter kampen. Jeg prøvede at lade være med at græde, men der kom lidt tårer i øjnene, og jeg var glad for, at jeg ikke skulle lave et interview. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle reagere og kan knap nok huske det derinde. Det var så specielt. Vi fik en stor opbakning fra hele hallen. Jeg kiggede rundt derinde. Det var meget specielt, sagde Laybourn.

Rytter Juhl fortsætter karrieren i double. Præcis med hvem er endnu uklart. Men hun kommer til at savne sin makker gennem otte år.

- Ja, selvfølgelig kommer jeg til at savne ham. Vi har været meget tæt og har oplevet utroligt meget sammen, siger hun.

Se også: Danskere chanceløse i kvartfinalen Se også: Danskere chanceløse i kvartfinalen

- Der var en sekvens, da kineserne kom på 20-16 i 2. sæt og dermed fik fire matchbolde. Vi vidste begge godt, at det nok ville være slut om lidt. Vi sagde ikke noget, men kunne nok godt mærke på hinanden, at det var ved at være, siger hun.

Vil præge de unge
Beslutningen blev allerede truffet for halvandet år siden. Og den beslutning står ikke til at ændre.

- Det har været de bedste otte år af mit liv. Vi har været rigtig tæt sammen og er meget gode venner. Uden det var vi heller ikke kommet så langt, kommer det fra Laybourn, der ikke kan holde sig fra sporten.

- Jeg har allerede involveret mig i flere projekter med unge, og jeg glæder mig meget til at præge dem og give dem troen på, at de kan blive til noget, siger han.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.