Slagen Federer: Novak er den bedste

Verdens bedste tennisspiller, Novak Djokovic, dedikerede sin sejr i sæsonfinalen til sin syge far

Federer anerkendte Djokovic' sejr (Foto: AP)
Federer anerkendte Djokovic' sejr (Foto: AP)

Selvom tennisveteranen Roger Federer i denne sæson pustede sin konkurrent Novak Djokovic i nakken ved at erobre verdensranglistens førsteplads i en periode, er der ved sæsonens afslutningen ingen tvivl:

Verdens bedste tennisspiller lige nu er Novak Djokovic. Det cementerede han mandag ved at vinde sæsonfinalen i London og ved at slutte sæsonen på toppen af verdensranglisten for andet år i træk.

Selv Roger Federer, som indkasserede mandagens finalenederlag på 7-6 (8/6), 7-5, måtte bøje sig for den 25-årige serber til trods for sine egne gode bedrifter i løbet af sæsonen - blandt andet en sejr i Wimbledon.

- Tillykke til Novak for en fantastisk turnering og et fantastisk år. Du er den bedste. Det har også været et fantastisk år for mig, siger den 31-årige schweizer, der stadig kan bryste sig af at have vundet flest Grand Slam-titler i historien.

Djokovic roste også Federer, der tidligere har vundet sæsonfinale på ATP-touren hele seks gange, og som slutter sæsonen som nummer to på verdensranglisten.

Se mere:

Se også: Novak Djokovic sejrer i sæsonfinalen

- Det er altid et privilegium og en udfordring at spille mod Roger, siger Djokovic.

Modstanderne kæmpede i to timer og 14 minutter, før serberen kunne juble over sin sejr. Herefter dedikerede han tilten til sin far, der har kæmpet med en blodsygdom:

- Det har givet mig ekstra styrke, at min far kæmper for sit helbred. Jeg ville spille for ham.

- Det er en af grundene til, at jeg giver alt i hver kamp. Især i aften. Det var en titel til ham, siger Djokovic og fortæller, at hans far nu har det bedre.

Det er anden gang, at serberen vinder sæsonfinalen. Det skete også i 2008, hvor finalen blev spillet i Shanghai.

Han kan dog kun notere sig for en enkelt af årets Grand Slam-titler, nemlig årets første, Australian Open. Den skadede spanier Rafael Nadal tog French Open, mens US Open blev vundet af Andy Murray.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen