Tennis

Skotten Murray klar til finale mod Federer

Efter sejr i fire sæt over franskmanden Jo-Wilfried Tsonga er Andy Murray klar til finalen ved Wimbledon

  • Murray kan blive folkehelt i Storbritannien på søndag. (Foto: AP)
Murray kan blive folkehelt i Storbritannien på søndag. (Foto: AP)

Årets finale i den legendariske tennisturnering Wimbledon kommer til at stå mellem skotten Andy Murray og den tidligere suveræne schweizer Roger Federer.

Det står klart, efter at skotten i semifinalen fredag aften besejrede franskmanden Jo-Wilfried Tsonga i fire sæt med cifrene 6-3, 6-4, 3-6 og 7-5.

Dermed er han den første brite i 74 år, der kvalificerer sig til finalen.

I første sæt havde begge spillere problemer med at få serven til at fungere, men Murray trak det længste strå, da han tvang Tsonga til at lave flere uprovokerede fejl.

Og efter sidebyttet var Murray endnu mere suveræn. Han lavede fem esser og vandt stort set alle de server, som han fyrede af.

I tredje sæt var skotten dog en skygge af sig selv. Han fik ikke et eneste servees - ligesom han kun fik lidt over halvdelen af sine andenserver ind.

I det fjerde og - skulle det vise sig - afgørende sæt var Tsonga tæt på at komme tilbage i kampen, efter han bagud med 1-3 fik brudt Murrays serv.

Franskmanden kæmpede imod, og han kastede sig i det efterfølgende parti akrobatisk rundt på banen for at få vendt kampen. Men Murray fik styr på spillet og endte med at vinde sættet 7-5.

Tidligere fredag kvalificerede Roger Federer sig til finalen for ottende gang i karrieren, hvilket er ny rekord.

Derimod er finalen et nyt bekendtskab for den 25-årige skotte, som har tabt de tre tidligere semifinaler, han har været i ved Wimbledon.

Federer er tredjeseedet i turneringen, mens Murray er seedet til at blive nummer fire, så begge ender højere end deres rangering.

Federer besejrede favoritten Novak Djokovic i sin semifinale - ligeledes i fire sæt og med cifrene 6-3, 3-6, 6-4 og 6-3.

Finalen mellem Federer og Murray spilles søndag.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil