Esbjerg 33 min. siden
Esbjerg venter med at ansætte ny cheftræner
Allan Olsen 33 min. siden
Transferkrig: Her er de danske vindere
Formel 1 33 min. siden
Tidligere McLaren-boss: Kimi hader Ron Dennis af hjertet
Landsholdsfodbold 40 min. siden
Riza Durmisi håber på at blive låst i speciel kamp
FC Midtjylland 45 min. siden
Sviatchenko er afklaret med at blive hos FCM
April 26, 2014 - London, United Kingdom - Millwall's Scott Malone scoring his sides opening goal..Queens Park Rangers vs Millwall - Skybet Championship - Loftus Road - London - UK - 26/04/2014 - Pic David Klein/Sportimage. (Cal Sport Media via AP Images)
EKSTRA Sport og Spil 1 time siden
Spilforslag: Her finder du guldet i landsholdspausen
FC Vestsjælland 1 time siden
FC Vestsjælland fyrer træneren: Nu skal jeg lige sunde mig
1. division 1 time siden
FC Vestsjælland klar med ny træner i dag
FC Midtjylland 2 timer siden
Pione Sisto: Spilletid er vigtigere end millioner
Cykling 2 timer siden
Styrtet Lotto-rytter skal forblive i koma i en uge
Premier League 2 timer siden
Dyr dumhed: De Gea kan kræve kæmpe kompensation
FC Vestsjælland 2 timer siden
FC Nordsjælland sender talent til Vestsjælland
Tysk fodbold 2 timer siden
Agent fastslår: 100 procent sikkert at dansk profil bliver i Werder
Fodbold 2 timer siden
Skråsikre Side 9-piger: Her er den lækreste transfer
FC København 3 timer siden
Ståle tager ansvaret for krisen: Det er en skidt situation
EM 2016 4 timer siden
Ny nedtur: Endnu en landsholdsspiller skadet
Premier League 4 timer siden
Lindegaard-agent: Nu skal Anders spille fast igen
Travklub 4 timer siden
To starter i Göteborg torsdag
Premier League 4 timer siden
Premier League-klub sender dyrt indkøb videre
Spansk fodbold 4 timer siden
Twitter-folket skriger af grin over De Gea-handlen
Tennis

Piotr: Pas nu på, Caroline

Piotr Wozniacki er bange for, at hans datter lider menneskelig skade i et miljø, hvor presset er stort og venskaber ikke er ægte

  • Piotr Wozniacki har fulgt Caroline i hele hendes karriere og over hele verden, og det vil han blive ved med. Ikke som hendes bodyguard, men som en far, der bekymrer sig om sin datter. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Piotr Wozniacki har fulgt Caroline i hele hendes karriere og over hele verden, og det vil han blive ved med. Ikke som hendes bodyguard, men som en far, der bekymrer sig om sin datter. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
1/2
Næste »

LONDON (Ekstra Bladet): Hvis Caroline, som i næste måned fylder 22, vil lytte til sin fars råd, skal hun maksimalt spille tennis i fem år mere.

Det mener Piotr Wozniacki ikke bare på grund af det fysiske og mentale pres, men også fordi han vil have hende ud af et miljø, som kan vise sig ødelæggende for datterens menneskelige udvikling.

Han håber selvsagt, at hans datter inden for den periode får opfyldt sin store drøm om en grand slam, men for ham er det vigtigt, at hun stopper i tide for at få et normalt liv.

Et flygtigt miljø
– Når jeg ser de piger på turen, som er omkring 30 år, så kommer de i en situation, hvor de ikke aner, hvad de skal fremover. Det er vigtigt at få et privatliv med familie og børn, mener han.

– Tennis er en individuel sportsgren med et stort pres. Du bliver hurtigt slidt både fysisk og mentalt. Professionel sport er ikke sundt. Det er min tanke, at hun maksimalt skal spille fire-fem år mere. Vi har selvfølgelig talt om det, men Caroline bestemmer det jo selv.

Se også: Caroline har 'smidt seks kilo' Se også: Caroline har 'smidt seks kilo'

– Gør det som forælder ondt at se, hvad hun er udsat for?

– Ja, det er hårdt for mig, men endnu hårdere for Caroline. Jeg er jo voksen og har livserfaring. Det handler ikke kun om tennis, men også om det menneskelige, om miljøet.

– Det er næsten umuligt at holde på rigtige venner, og nogle vil måske kun være sammen med dig, fordi du har status eller penge.

– Når du spiller oldboysfodbold, så ved du, at det er med dine venner, men når vi sidder sammen med folk, der smiler og griner sammen med os, så ved vi ikke, hvornår det er ægte.

– Der er meget ved dette miljø, der kan virke uægte og flygtigt. For mig er det ikke et stort problem. Jeg kan drikke en øl med folk uden at bilde mig ind, at de er mine venner. Jeg har min familie, mit fundament.

Vi er der for Caroline
– Men når jeg kigger på Caroline, der hele tiden er på farten, ja så fjerner hun sig fra de gamle miljøer, dem fra folkeskolen og den slags. Det sker for unge mennesker med hendes status.

– Da hun var junior, var hun kun kendt i et lille miljø. I dag er hun kendt over hele kloden, dels for tennis, dels fra tv-reklamer. Hun møder en masse mennesker, fra businessfolk til sportsfolk.

Se også: Danskertræning i Wimbledon Se også: Danskertræning i Wimbledon

– Jeg tænker, at hun har fået en masse plusser med, men at hun også har tabt meget. Det menneskelige er også mit ansvar. Det er også derfor, vi rejser med hende. Vi er ikke bare bodyguards. Vi er der for hende, siger Piotr Wozniacki og sender tankerne tilbage til opstarten i Danmark og den kritik, der siden er fulgt netop derfra:

Vi fandt en rigtig vej
– Det var ikke nemt at komme fra et lille land, hvor du ikke får den samme start som i store tennisnationer som for eksempel Frankrig eller Spanien. Her ved man, hvad der skal til.

– Danmark er ikke et tennisland, så vi skulle eksperimentere hele tiden. Vi var vel de første i Danmark, og vi fandt den rigtige vej.

– Jeg forventer ikke, at man i Danmark forstår, hvilket arbejde vi har lavet, og hvad Caroline har præsteret. Men vi ved det selv, og i dag er jeg meget tilfreds, når jeg kigger på hendes karriere.

– Vi mangler det store punkt, som forhåbentlig kommer på et tidspunkt, nemlig en grand slam, siger Piotr Wozniacki, der altså gerne ser, at det kommer snart.

Så hans datter kan trække sig tilbage, før hun lider skade.

Seneste Ekstra Bladet job

Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk