Tennis

Caroline møder krudttønde: Jeg er ved at få styr på mig selv

- Indvendig er jeg stadig den samme, men jeg prøver ikke at vise det udadtil, siger Yulia Putintseva, der har fået McEnroe til at ligne en søndagsskoledreng

  • Putintseva er en rigtig matchspoiler, såvel spillemæssigt som verbalt (Foto: AP)
Putintseva er en rigtig matchspoiler, såvel spillemæssigt som verbalt (Foto: AP)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Da Ekstra Bladet spurgte om mulighederne for en snak med Yulia Putintseva, blev der rystet lidt på hovedet af en garvet tennis-official. Budskabet var, at man da altid kunne tage chancen og forsøge at ramme den iltre kazakher i tåleligt humør.

Det lykkedes. Verdens nummer 78 fremstod endda i en både mild og smilende version efter sin sene træningskamp lørdag eftermiddag.

Se også: Caroline i hedeslag for de morgenfriske

Hun er ellers kendt som lidt af en krudttønde af den mindre sympatiske slags. Under kampene råber hun ukvemsord på adskillige sprog og kyler rundt med ketsjeren, og mere end en gang har en modstander oplevet at blive svinet til efter sidste bold.

Den 21-årige og bare 163 centimeter høje pige har fået John McEnroe til at ligne en søndagsskoledreng og mestrer angiveligt udtrykket 'fuck' på adskillige sprog, men den opførsel er hun ved at vokse fra, siger hun nu.

- Indvendig er jeg stadig den samme, men jeg prøver ikke at vise det udadtil, siger hun og smiler bredt.

- Jeg er bare sådan. Jeg får kraft og energi (fra sit temperament, red.). Nogle gange er det svært at kontrollere, men jeg arbejder på det.

Se også: Ny hos Wozniacki: Caroline er en hård chef

Medvirkende til hendes gode humør er, at hun føler sig i rigtig god form netop nu, og træningen viser da også, at hun rammer bolden godt med adskillige slagvarianter fra himmelstræbende topspin til dyb slice.

- Det er en sjov lodtrækning for mig. Det bliver en ny oplevelse for mig at skulle møde en topspiller igen. Men jeg føler mig klar til det, siger Yulia Putentseva, der ikke har de helt store skalpe i tennistasken.

I 2013 slog hun Christina McHale ud af Australian Open, men de seneste to år har hun selv forladt årets første grand slam i første runde.

US Open Tennis Tennis - 16. jan. 2016 Skræmmende Serena: Jeg er på 130 procent

Om Caroline Wozniacki siger hun:

- Hun er solid fra baglinjen, løber hele tiden og fejler ikke. Hun giver intet væk.

- Så det bliver svært, men jeg skal holde fast i mit eget spil og presse hende med egne midler.

De to har aldrig mødt hinanden før.

Tilbage i november var Caroline Wozniacki tilbage i Danmark for en kort bemærkning (Video: Anders Brohus)

For cirka et år siden kom Wozniacki i høj grad i fokus, da hun optrådte i Sports Illustrateds billedserie (Video: AP)

Showkamp mellem Caroline Wozniacki og Serena Williams EKSTRA Sport og Spil NOT KLAR Carolines scrapbog: Her er min karriere

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil