Tennis

Ubehagelig sæsonstart for Wozniacki: Jeg kunne ikke følge med

Danskeren er klar til anden runde ved WTA-turneringen i Auckland, selvom det hele startede med en ubehagelig overraskelse. Danskeren var nede 4-0, inden hun kom i gang

  • Caroline Wozniacki kom godt fra start i det nye år. Dette foto er fra China Open i oktober. (Foto: AP)
Caroline Wozniacki kom godt fra start i det nye år. Dette foto er fra China Open i oktober. (Foto: AP)

Caroline Wozniacki er kommet fint fra start i den nye tennissæson med en sejr i to sæt over Danka Kovinic ved WTA-turneringen i Auckland, New Zealand, men det var ikke uden startvanskeligheder

Wozniacki besejrede natten til tirsdag dansk tid den 21-årige Kovinic fra Montenegro med sætcifrene 6-4, 6-4, og dermed er hun klar til anden runde i turneringen.

Kovinic er nummer 57 på verdensranglisten, men hun gjorde god modstand mod Wozniacki, der er tredjeseedet i turneringen og nummer 17 på ranglisten.

Det varede således en time og 25 minutter, før Wozniacki kunne sig tak for kampen. I første sæt kom danskeren ubehageligt fra start, da Kovinic nappede de fire første partier. Men Wozniacki bevarede dog roen og kom sig over chokstarten. Med seks partier i rap lukkede hun første sæt med 6-4.

I andet sæt lykkedes det Kovinic at holde liv i håbet om en overraskelse, da hun brød Wozniacki, da danskeren førte 5-3. Caroline Wozniacki svarede dog omgående igen ved at vinde det næste parti og dermed kampen.

- Det var ikke en god åbning af mig. Jeg kæmpede med at komme i gang, men så vandt jeg syv partier i træk og så føltes det som om, jeg var ved at være der, men det er altid svært med den første kamp i sæsonen, sagde Wozniacki efter kampen og uddybede den katastrofale start på første sæt.

- Hun gik efter sin slag og havde servede stærkt, og jeg kunne simpelthen ikke følge med i begyndelsen. Der gik mange ting gennem mit hoved. Hvordan kunne jeg bryde hendes rytme og komme tilbage i kampen? Jeg fik noget stabilitet, og det hjalp.

- Det er aldrig nemt at være nede 4-0, og man håber slet ikke at starte sæsonen på den måde, lød det fra danskeren.

Begge spillere leverede tre serveesser, mens Kovinic stod for matchens tre dobbeltfejl.

Se Wozniacki vinde superduel i klippet her

Venus Williams er seedet til at vinde turneringen. Den amerikanske veteran skal senere tirsdag op mod Daria Kasatkina.

Turneringen i Auckland er en af flere opvarmningsturneringer inden Australian Open. Årets første grand slam-turnering begynder i Melbourne 18. januar.

Flere af Wozniackis konkurrenter spiller i denne uge i Brisbane i Australien. Russeren Maria Sharapova, som er forsvarende mester, har tirsdag trukket sig fra turneringen på grund af en skade.

Caroline Wozniacki i finalen i eBoks EKSTRA Sport og Spil Eksperterne ser store muligheder for Wozniacki: Sådan kommer hun tilbage

Se også: Inden sæsonstart: Dyster dom over Caroline

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil