Champions League 5 timer siden
Roma-spillere ydmyget: Heldigt, at vi kun tabte 1-6
Champions League 6 timer siden
CL-overblikket: De er videre - de er ude
Champions League 6 timer siden
Arsenal banker tamme kroater: Nu venter gyserkamp
Champions League 6 timer siden
Smil Mourinho: Chelsea storsejrer i Israel
Champions League 6 timer siden
SLUT: Storsejre flere steder i Europa
Champions League 6 timer siden
Mester-Messi er tilbage: Slagter Roma i kæmpesejr
Håndbold 6 timer siden
GOG indtager andenpladsen efter nem sejr i Midtjylland
Champions League 7 timer siden
Zlatan til fans: Husk at holde med Malmö
Ishockey 7 timer siden
Ishockeyligaens topduo henter klare udesejre
Champions League 8 timer siden
SLUT: Barcelona slagtede chanceløse Roma
Champions League 8 timer siden
Fælt målmandsdrop sætter Leverkusen under CL-pres
FC København 9 timer siden
Driller Kvist efter EM-fiasko: Skal lugte som Zlatan
Champions League 10 timer siden
Zlatan storroser Hareide: Held og lykke i Danmark
Spansk fodbold 11 timer siden
Barça-stjerne stikker til såret Ronaldo
Håndbold 12 timer siden
Mistede jobbet på grund af sin mand: Jeg skal sgu ikke vurdere ham
Cykling 12 timer siden
UCI tildeler Cult-Stölting licens for næste år
Brøndby 12 timer siden
Likviditeten under pres i Brøndby: Vi har penge nok
Boksning 13 timer siden
Kæmpe skænderi før boksebrag: Truer med aflysning
Fodbold 13 timer siden
Blatter står også til livstid
Formel 1 14 timer siden
Button fanget til Top Gear-optagelse

Newcastle har det svært

Og det kan koste igen mod et kynisk Stoke-mandskab, der er mere end almindeligt svært at knække i egen hule

  • Stoke har haft en fin sæson ind til nu og er i særdeleshed ganske solide på eget græs. I aften kan succesen fortsætte mod Newcastle. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)
Stoke har haft en fin sæson ind til nu og er i særdeleshed ganske solide på eget græs. I aften kan succesen fortsætte mod Newcastle. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)

Spilforslag Stoke hører ikke til blandt de mest profilerede mandskaber i Premier League, men de har vist sig ualmindeligt svære at knække. Bare tre nederlag ligaen efter en tredjedel af sæsonen er mere end godkendt for et hold, der var spået en plads i slagsmålet i bunden af tabellen.

Nu er det så også blevet til mange pointdelinger, og derfor kan man ikke bryste sig af en topplacering. Defensivt har det været fremragende, mens det har haltet mere i offensiven, hvilket man havde en frygt for inden sæsonen. Af samme årsag forsøgte klubben efter forlydende blandt andet at leje Nicklas Bendtner i Arsenal og spørgsmålet er om ikke landsholdsspilleren havde passet bedre ind her end i Juventus, hvor der er langt til spilletid.

Nu endte Stoke så med at få Michael Owen som eneste ny angriber, og han er langt fra fordums styrke. Det er dermed fortsat Peter Crouch, der skal agere alene på toppen. Bakket op af en solid midtbane.

Det giver ikke ret mange chancer. Faktisk er det kun Sunderland, der har noteret færre skud på mål per kamp i denne sæson, men modsat kommer modstanderen heller ikke frem til så mange afslutninger.

Succesen er i høj grad grundlagt i egen hule, hvor Stoke nu er ubesejret i ordinær spilletid siden februar, da Valencia vandt 1-0 i Europa League. Der er kun lukket ét mål ind på hjemmebane i Premier League i denne sæson, og det stod Manchester City for.

Senest blev det 1-0 over Fulham, der ellers er rækkens næst mest scorende mandskab. Sejren kunne endda være blevet større, hvis ellers Stoke havde vist lidt større skarphed i nogle afgørende situationer - blandt andet, da Ryan Shawcross headede på stolpen efter et hjørnespark.

Den manglende skarphed kan naturligvis koste point - også i aften - men modsat har man altså nu flere gange demonstreret at have lige præcis nok kynisme til at hive sejre hjem.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Det kan også række til sejr i aften. Newcastle er ikke på samme niveau som i sidste sæson, og har stadig til gode at vinde på udebane.

Senest havde man ualmindeligt lidt at diske op med i udekampen mod Southampton og tabte derfor fortjent med 0-2. Det kunne faktisk være gået endnu værre, hvis ikke træværket tre gange havde stået i vejen undervejs. Det var tredje liganederlag i træk, hvor det også er blevet nederlag til Swansea og West Ham.

Offensiven sprudler slet ikke som i sidste sæson, hvor man hentede en femteplads. Ind til videre er det blevet til 13 mål i 13 kampe, og Papiss Demba Cissé (angreb), der var en lille åbenbaring i foråret med 13 mål i 14 kampe, har kun scoret én gang.

Topscorer Demba Ba (angreb) scorer stadig mål, men der er længere mellem træfferne.

I weekendens kamp mod Southampton noterede man kun otte afslutninger, heraf tre inden for rammen.

En del af forklaringen kan findes i skader til de spillere, der ligger bag ved angriberne. Der bliver simpelthen skabt for få chancer og det bliver ikke nødvendigvis forløst i aften.

Vigtige Yohan Cabaye (midtbane) mangler således fortsat og han fik op til weekendens kamp følgeskab af Hatem Ben Arfa (midtbane). To spillere, der ofte har haft næstsidste fod på Newcastles mål og derfor selvsagt savnes voldsomt.

Backen Ryan Taylor viste i sidste sæson, at også han er en stærk oplægger til mål, men han har siddet uden for det meste af sæsonen.

Det er stærk trio at skulle klare sig uden. Mod et Stoke-mandskab, der ikke giver ret meget væk kan det blive nok så vanskeligt at skabe målchancer igen.

Mandskabsmæssigt er Newcastle nu også uden stamspilleren Steven Taylor (forsvar), hvilket kan blive problematisk i det forventede slag i luftrummet. Til gengæld er Fabricio Coloccini (forsvar) med igen efter endt karantæne.

Få problemer hos Stoke
Stoke må klare sig uden stamspilleren Marc Wilson (forsvar), der har siddet ude i en måneds tid nu og rutinerede Rory Delap (midtbane), der har siddet uden for siden august.

Andy Wilkinson (forsvar), der stod i weekenden, når næppe at blive klar til dagens kamp.

Alt i alt beskedne hovedbrud for manager Tony Pulis.

Flere varianter byder sig til her. Både Stoke-sejr, den lidt mere satsede variant med Stoke-sejr til nul (odds 3,40), under 2,5 mål (1,70) og så varianten med en lille gardering.

Stoke spiller mange tætte kampe, og det samme gør Newcastle, så vi tester her en Asian Handicap-varianten 0,-0.5 (svarer til Asian Handicap -0.25), hvor der er fuldt udbytte ved hjemmesejr, mens uafgjort giver halvdelen af indsatsen retur.

Uanset uden at det lokker til et tungt indskud.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

Seneste Ekstra Bladet job

Seneste i spilforslag

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Mikkel Selin
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk