Spansk fodbold 32 min. siden
Stor hæder: Krohn-Dehli på hold med Lionel Messi
Superligaen 35 min. siden
Lyngvilds vikinge-drøm: Klæder OB-spillere af
Superligaen 50 min. siden
FCM-profil: Forventer bedre bane i stor klub som Brøndby
Premier League 1 time siden
TV: PL-spiller slipper for rødt efter voldsom skridt-stempling
Formel 1 2 timer siden
Formel 1-ekspert: Alonso bliver verdensmester med McLaren
1. division 3 timer siden
AGF-hjemmebane skal have nyt navn
EKSTRA Sport og Spil 4 timer siden
Det endelige opgør: De afgør fodbold-konflikten
Landsholdsfodbold 4 timer siden
Sådan gør de i andre lande: Er danske landsholdsspillere forkælede?
Intl. fodbold 4 timer siden
TV: Fodboldspiller laver verdens mest hysteriske skuespil
AGF 4 timer siden
AGF leder efter nyt navn til hjemmebanen
Premier League 4 timer siden
Mourinho garanterer: John Terry forlænger med Chelsea
FC København 4 timer siden
Manglende Champions League koster dyrt i Parken
Italiensk fodbold 5 timer siden
Storklubber står til million-straf
Premier League 5 timer siden
TV: Drama! N'Doyes manager vil slås med kollega
Landsholdsfodbold 5 timer siden
Zlatan går egne veje: Har sin egen landsholdsaftale
Tennis 5 timer siden
Beckham hyldes: Stor fremtid inden for tennis
Håndbold 6 timer siden
Dameligaens tophold mister svensk stjerne
Formel 1 7 timer siden
Ekspert: Kevin kan få mange løb
Svømning 7 timer siden
Trods karantæne OL-legende kan stadig nå VM
Ishockey 8 timer siden
Succesfuldt NHL-comeback af Frederik Andersen

Slovenere får problemer i Baku

Mura 05 har problemer og en lang rejse til Aserbajdsjan - det kan koste i aften

  • En lang rejse, flere fravær og økonomiske problemer. Der er nok af udfordringer for slovenske Mura, når det senere i dag går løs mod Baku i Europa League-kvalifikationen. (Modelfoto: Colourbox)
En lang rejse, flere fravær og økonomiske problemer. Der er nok af udfordringer for slovenske Mura, når det senere i dag går løs mod Baku i Europa League-kvalifikationen. (Modelfoto: Colourbox)
 

Spilforslag Det er med en vis forsigtighed man skal bevæge sig ud i førsterundekampe i de europæiske klubturneringer. Der er mange små klubber med, og det er for de fleste stadig tidligt på sæsonen.

Baku fra Aserbajdsjan ligner dog et solidt holdepunkt mod slovenske Mura 05. Ikke så meget på grund af hjemmeholdets styrker, men i høj grad på baggrund af gæsternes aktuelle problemer. De er således ganske store.

Økonomien er helt til rotterne, og det har sat sit præg på sommerpausen, hvor truppen er blevet mindre. Det er nu i endnu højere grad ungdommen, der skal bære igennem og ni af de 19 spillere i flyveren til Aserbajdsjan er 20 år eller yngre. Fem af dem har endnu til gode at spille fra start på førsteholdet.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Man spejder forgæves efter stamspillere som Timotej Dodlek (midtbane), Rajo Rep (midtbane) og Ziga Kous (angreb), der ligeledes er unge spillere, men dog var bærende kræfter i sidste sæson. Nino Kouter (midtbane), der sluttede sidste sæson som fast mand er heller ikke med.

Vigtige Danny Travner (forsvar) er med i truppen, men tvivlsom.

Så gør det naturligvis ikke betingelserne bedre, at man fortsat er uden permanent førsteholdstræner efter afsked med Anteja Simundze for et par uger siden. Han valgte at skifte til et trænerjob i Østrig.

På bundlinien ligner Mura et hold, der kan få nok så svært ved at gentage sidste sæsons tredjeplads i den hjemlige liga, og aktuelt slet ikke et hold i balance. Usikkerhed om økonomi, mange unge spillere og usikkerhed om trænerposten er sjældent opskrift på en succces.

I dag er det så oven i købet også med en meget lang rejse i kroppen, for det var absolut ikke en tur uden udfordringer. Faktisk endte man med at bruge 12 timer på rejsen og komme væsentligt forsinket til Baku.

Læs også spilforslaget:

Se også: Serena slår sig i finalen

Det kan være svært at blive klog på niveauet i Aserbajdsjan, for retorikken på de kanter er ambitiøs og pengene relativt store. Det kniber dog med at lokke de helt store navne til. Der er dog en vis kvalitet hos hjemmeholdet, der blandt andet mønstrer de lettiske landsholdsspillere Denis Ivanovs (forsvar) og Maris Verpakovskis (angreb) samt Ibrahim Kargbo (forsvar) med flere års erfaring fra den bedste belgiske og hollandske række, Koke (angreb), der blev hentet i Rayo Vallecano i vinterpausen og den georgiske landsholdsspiller Giorgi Popkhadze (forsvar).

Der er til dagens kamp usikkerhed om unge Nurlan Novruzov (angreb), men han havde næppe startet inde under alle omstændigheder. Fabio Luis Ramim (midtbane) plejer også en skade, men er heller ikke stamspiller.

De to mandskaber mødtes i øvrigt i en træningskamp for mindre end en måned siden, hvor Baku vandt med 4-0. Det bliver ikke nødvendigvis en gentagelse, men en sejr på mindst to mål er ikke usandsynligt.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik