Spil nyheder

Amerikansk lottofeber: 2,5 mia. på spil

Powerball-lotteriet sætter rekord

  • Prognosen for onsdagens trækning i Powerball lyder på 425 millioner dollar. Det er den næststørste lottopulje i amerikansk historie. (Foto: AP/David Goldman)
Prognosen for onsdagens trækning i Powerball lyder på 425 millioner dollar. Det er den næststørste lottopulje i amerikansk historie. (Foto: AP/David Goldman)
1/3
Næste »

Den amerikanske drøm centrerer sig i disse dage for millioner af amerikanere om samme emne. Hede blikke og tanker bliver rettet mod førstepræmiepuljen i lotto-spillet Powerball, som ikke har været udløst de seneste 16 trækninger.

Prognosen til onsdagens trækning lød i første omgang på $425 millioner, hvilket svarer til 2,5 milliarder kroner.

Rekord for Powerball-lotteriet, som kan spilles i 42 stater, men ikke amerikansk rekord. Den tilhører konkurrenten Mega Millions og lød $656 millioner delt mellem tre vindere i april.

Læs også:

Se også: Skolelærere vandt milliardgevinst
Se også: Tre er blevet lotto-milliardærer i USA

Som i alle lotto-spil af den størrelse er der en forsvindende lille chance for at vinde. Sandsynligheden for at ramme førstepræmien er en til 175 millioner. Med andre ord, og som Huffington Post bemærker, er det nemmere at gætte navnet på en specifik kvinde i USA. Dem er der kun 157 millioner af ...

Husk Uncle Sam!
Med vanlig sans for overdrivelse og uvidenhed om resten af verden kalder amerikanerne puljen for den næststørste, verden har set. Det er bare ikke helt sandt, hvis man kigger på, hvad der bliver udbetalt til vinderne.

Skulle en enkeltperson gå hen at vinde, kommer de $425 millioner kun til udbetaling, hvis vinderen vælger at få dem rater fordelt over 30 år. Han eller hun vil som alle store vindere i stedet vælge en engangsum, som i dette tilfælde er $278,3 millioner. I danske kroner er det 1,6 milliarder. Amerikanerne vælger uhyre sjældent rate-varianten og kun ved helt små gevinster.

I USA opererer man ikke med gevinstafgift og trækker ikke skatten på forhånden. Derfor skal vinderen betale normal indkomstskat. Reglerne varierer fra stat til stat, men i hovedparten vil vinderen skulle af med i hvert fald 35 procent. Så er vi på lige godt en milliard.

Større udbetalinger i Europa
Nu lider vinderen næppe nød som nybagt milliardær, men til sammenligning har Euromillions haft flere vindere på den pæne side af en milliard kroner. Og her kommer hele beløbet til udbetaling, ligesom der på forhånd er afregnet gevinstafgift.

Læs også:

Se også: Franskmand vinder 1,3 milliarder i lotto
EuroMillions_winner_822609a.jpg Spil nyheder - 14. aug. 2012 Vandt 1,4 milliarder: Nu står de frem

Tidligere på måneden vandt en franskmand 1,3 milliarder kroner i Euromillions og i august satte briterne Gillian og Adrian Bayford rekord med deres gevinst på 1,4 milliarder kroner.

Hvad ville du helst vinde ...

Læs også

Følg Ekstra Bladet Spilforslag

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Spilforslag
Mest læst i spil nyheder
Hent flere
Senest i Spilnyheder