Franskmand vinder 1,3 milliarder i lotto

Scooper puljen i Euromillions

  • Euromillion er stadig et pænt stykke foran i forhold til Eurojackpot, når det gælder størrelsen på førstepræmie-puljerne. (Foto: Colourbox)
Euromillion er stadig et pænt stykke foran i forhold til Eurojackpot, når det gælder størrelsen på førstepræmie-puljerne. (Foto: Colourbox)

For et par uger siden var Danmark på den anden ende pga. en københavners lottorekord. 135 millioner kroner scorede faderen til to i det nye fælleseuropæiske Eurojackpot-spil.

Det er dog stadig småpenge i forhold til, hvad der er på spil i forbilledet Euromillions.

Efter førstepræmiepuljen i ugevis har rullet over snuppede en franskmand tirsdag aften hele puljen på 169,8 millioner euro. Eller lige i underkanten af 1,3 milliarder kroner - skattefrit vel at mærke.

Spilleselskabet 'La Francaise des Jeux' har ikke offentliggjort yderligere oplysninger om vinderen.

Læs også:

Se også: Fem ting du ikke kan købe for en milliard

Gevinsten er den største nogensinde i Frankrig, men slår ikke rekorden i Euromillions.

Den tilhører briterne Adrian og Gillian Bayford, som i august vandt 190 millioner euro. I Storbritannien kaldes den ganske vist kun den næststørste gevinst, hvilket skyldes udsving i forholdet mellem euroen og pundet.

Læs også:

EuroMillions_winner_822609a.jpg Spil nyheder - 14. aug. 2012 Vandt 1,4 milliarder: Nu står de frem

EuroMillions er et lottosamarbejde, som blev startet af Francaise des Jeux i Frankrig, Loterías y Apuestas del Estado i Spanien og Camelot i Storbritannien. Siden er Østrig, Schweiz, Belgien, Irland, Luxembourg og Portugal blevet indlemmet i folden.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Spilforslag

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Spilforslag
Mest læst i spil nyheder
Hent flere
Senest i Spilnyheder