Spil nyheder

Ventede seks år med at hente milliongevinst

To brødre fra Syracuse vidste de havde vundet fem millioner dollar, men ventede med at indløse gevinsten til sidste øjeblik

  • Udsigten til mange millioner dollar kan nok tænde julelys i øjnene på de fleste. Det kan tilsyneladende også udløse en vis form for angst, der betyder, at man ikke har travlt med at hente pengene. (Modelfoto: Colourbox)
Udsigten til mange millioner dollar kan nok tænde julelys i øjnene på de fleste. Det kan tilsyneladende også udløse en vis form for angst, der betyder, at man ikke har travlt med at hente pengene. (Modelfoto: Colourbox)

Hvad ville du gøre, hvis du netop havde vundet små 30 millioner danske kroner i et skrabespil?

Du ville næppe vente seks år med at indløse gevinsten.

Det var dog hvad Andy og Nayel Ashkar fra Syracuse i den amerikanske delstat New York gjorde.

I 2006 skrabede de sig til fem millioner dollar på et skrabespil købt i forældrenes butik. Først i marts i år valgte de at hente pengene. Det var 11 dage før sidste frist for indløsning af vinderspillet.

Spillemyndigheden har brugt de seneste syv måneder på at få efterforsket brødrene, for at afsløre eventuel snyd, hvilket er normal praksis, når der er tale om vinderspil købt i en butik, der er ejet af nærmeste familie.

- Det er fast procedure, at vi snakker med både vinderne og forhandleren, forklarer talskvinde for New York Lottery til The Post-Standard.

Først da man var helt sikker på, at der ikke var tale om snyd, kunne man stå frem og offentliggøre, at brødrene var blevet mangemillionærer. Det skete tirsdag.

Frygtede konsekvenserne af gevinsten
At brødrene ventede så længe med at stå frem, er der en helt naturlig forklaring på. I hvert fald hvis man er Andy Ashkar, der i sin tid købte skrabespillet.

Ifølge en pressemeddelelse fra New York Lottery, så frygtede han, at gevinsten kunne påvirke hans liv negativt, hvis ikke han planlagde grundigt, hvad han skulle gøre med pengene. I særdeleshed hvad det kunne betyde for hans forlovelse og senere ægteskab.

- Han har forklaret, at han i den mellemliggende tid besluttede, at dele gevinsten med sin bror, for at vise, hvor taknemmelig han var for den støtte han har fået gennem hele sit liv.

Det ventes, at brødrene stiller op til et pressemøde, hvor de måske vil afsløre, hvordan de kunne holde gevinsten hemmelig i seks år og ikke mindst, hvor de gemte skrabespillet i alle årene.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Spilforslag

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Spilforslag

Senest i Spilnyheder

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen