Spil nyheder

Eurojackpot har lang vej til giga-præmier

Regner med at runde 200 millioner kroner i år

  • Eurojackpot har indtil videre fået en blød start i Danmark. Det fælleseuropæiske lottospil indtager en tredjeplads hos danskerne efter lotto og onsdagslotto. (Foto: Sanna Liimatainen)
Eurojackpot har indtil videre fået en blød start i Danmark. Det fælleseuropæiske lottospil indtager en tredjeplads hos danskerne efter lotto og onsdagslotto. (Foto: Sanna Liimatainen)

Entusiasmen var stor hos Danske Spils ledelse, da det endelig efter flere års forhandlinger lykkes at få Eurojackpot-samarbejdet op at stå. Godt fem måneder efter kuglerne rullede for første gang i Finland, har det nye fælleseuropæiske lottospil dog ikke levet helt op til forventningerne.

- Det var en svær lancering lige i kølvandet på det store Superpulje-forløb i januar. Modellerne så pænere ud end det reelle salg. Lige pludselig var 63 millioner kroner i puljen ikke så breaking news, når man lige havde set et forløb med 156 millioner, siger Kasper Kjempff, produktchef for lotto hos Danske Spil.

I takt med at puljerne er blevet større, er interessen steget, fortæller han. Højdepunktet kom for to uger siden, da puljen nåede 174 millioner kroner og blev den største lottopulje, som der nogensinde har været på spil i Danmark.

Da spillede 250.000 danskere med. Til sammenligning spiller 350.000-400.000 danskere onsdagslotto og en lille million lotto om lørdagen.

- I en basisuge går der noget tid, før vi henter onsdagslotto, men om et par år har vi måske to små brødre til almindelig lotto, siger Kasper Kjempff.

Læs også:

Se også: Europæisk lottorekord: Vandt 1,4 mia. kronerSe også: Danskere misser rekord-pulje

Eurojackpots regler opererer med en maksimal førstepræmie på 668 millioner kroner. Så de gigantisk store præmier, som man kender det fra pendanten EuroMillions, er ikke lige om hjørnet.

- Jeg er sikker på, vi når en pulje over 200 millioner kroner i år. Men det går noget tid, før vi kommer i nærheden af gevinst-loftet. Så skal de store markeder for alvor i gang, siger Kasper Kjempff.

Produktchefen fortæller endvidere, at der var lidt problemer med at få Italien indlemmet til start. Spanien er kommet med før sommerferien, men det langt større EuroMillions bliver også udbudt der.

I 2013 indlemmes Sverige, Norge og Island, mens de baltiske lande også viser interesse for at komme med i spillet.

[[[

Eurojackpot

Pris: 15 kroner pr. række

Deltagerlande: Finland, Italien, Slovenien, Holland, Estland, Tyskland og Danmark var de oprindelige lande. Spanien kom med nogle måneder senere. (pr. 1. februar 2013 deltog også Norge, Sverige, Island, Letland, Litauen og Kroatien)

Spilstop: Fredag kl. 19

Trækning: Foretages fredag aften kl. 21 i Finland, men præmieprognose og vindertal først bliver offentliggjort kl. ca. 23.15.

Garanti: 63 millioner kroner i førstepræmiepuljen (garantien lyder på ti millioner euro før statsafgifter)

Gevinstloft: max 668 millioner kroner (hvis førstepræmien ikke bliver udløst, fordeles pengene til de øvrige præmiegrupper.

Spillet: Man skal vælge fem vindertal blandt 50 tal og to lykketal blandt ti tal. For at vinde førstepræmien skal man altså ramme 5+2

Gevinstchance (førstepræmie): 1 til 59,3 millioner ... (statistisk set vil førstepræmien gå hver tiende uge)

Præmier: Der findes 12 præmier. En andenpræmie vil typisk give 1,5 millioner kroner, mens en 12. præmie vil give omkring 60 kroner

Tilbagebetalingsprocent: 50 - overskuddet går til tipsmidlerne

Forbilledet: EuroMillions, hvilket er et lottosamarbejde, som blev startet af Francaise des Jeux i Frankrig, Loterías y Apuestas del Estado i Spanien og Camelot i Storbritannien. Siden er Østrig, Schweiz, Belgien, Irland, Luxembourg og Portugal blevet indlemmet i folden. Der optages umiddelbart ikke flere medlemmer.

]]]

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Spilforslag

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Spilforslag

Senest i Spilnyheder

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen