Ugens vrinsk: Hvor bliver jyderne af

Kommentar: Travtræner Bent Svendsen er en af fire faste klummeskribenter, der skiftes til hver lørdag at skrive på Ekstra Bladets Travside

Ugens vrinsk er en fast klumme på Ekstra Bladets Travside. (Foto: Jan Unger)
Ugens vrinsk er en fast klumme på Ekstra Bladets Travside. (Foto: Jan Unger)

I morgen er det Copenhagen Cup – Danmarks største internationale travdag. Jeg glæder mig til at køre med i nogle af løbene på Charlottenlund Travbane.

Det synes jeg, at langt flere af mine jyske kolleger også burde have gjort.

Jeg har kigget programmet igennem – jeg har måske glemt en enkelt – men se lige hvor få jyder, der bakker op om landets næststørste travdag: Vores tre catchdrivere, Birger Jørgensen, Rene Kjær og Jeppe Juel er på plads. Derudover tæller jeg, Jan Dahlgaard, Pauli Andersen, Gordon Dahl, Thomas Bonde, Knud Mønster, Flemming Jensen, amatøren Peter Rudbeck og så mig selv.

Det er da alt for få. Jeg mener: Mange af mine kolleger hyler i kor over, at der ingen præmier er at køre om. Når så præmierne er der, så bliver de væk. Nu må de stoppe med at brokke sig. Historien har da også vist, at danske heste kan klare sig i internationale konkurrence. Man har i hvert fald ingen chance, når ikke man melder sig til.

Der er gode løb og fine startmuligheder.

Se også: Live: Copenhagen Cup  

Generelt synes jeg, at der er for dårlig opbakning til rammeprogrammet omkring Copenhagen Cup. Udover jyderne, så savner jeg, at nogen af de udenlandske trænere, der kommer med en hest i hovedløbet, også fylder et par heste mere med i transporten.

Hvor er de andre gode heste fra Daniel Redén, Stefan Melander, Lutfi Kolgjini og Reijo Liljendahl. Ideen med at invitere de store trænere er jo, at det skal smitte af på hele dagen, så vi får et endnu bedre program. Så stortrænere – husk det store læs næste år – på den måde bliver løbene for årgangseliterne lige lidt sjovere.

Min bedømmelse af rammeprogrammet: Der er godt med heste, men jeg synes altså, at der mangler lidt kvalitet.

Hvad synes jeg så om selve Copenhagen Cup? Der er rigtig gode heste med. Jeg synes, at det er lidt af et scoop, at Czuzado Dela Noche er med. Det er min favorit i løbet. Den gik jo fremragende på Solvalla, og jeg tror, at den gør op om sejren mod Your Highness og Nadal Broline, der virkelig er et svenske stjerneskud. Danske Takethem skal ud i sin ilddåb.

***

I øvrigt mener jeg…

… at Tyrell Ås gik en toppræstation mandag i Skive. Den havde pyntet på Copenhagen Cup-dagen, og vindertiden 1.11,8 for klassen under 250.000 kroner viser, at nu er foråret kommet, og med det er der ingen fribilletter.

 

***


Bent Svendsen er travtræner i Skive. Han fejrede 1. april sit 30 års jubilæum som selvstændig. Holdningerne i Ugens Vrinsk er skribenternes egne og ikke udtryk for Ekstra Bladets meninger.

Næste lørdag vrinsker Peter Jensen på ekstrabladet.dk/trav.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Caroline Clante
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen