Ugens vrinsk: Nu slipper vi hestene løs

Kommentar: Travtræner Rene Kjær er en af fire faste klummeskribenter, der skiftes til hver lørdag at skrive på Ekstra Bladets Travside

Ugens vrinsk er en fast klumme på Ekstra Bladets Travside. (Foto: Jan Unger)
Ugens vrinsk er en fast klumme på Ekstra Bladets Travside. (Foto: Jan Unger)

Jeg har en drøm. Når jeg om – lad os sige 20 år – stopper med at køre travløb, så slutter jeg af med at deltage i en sport, hvor alt står i fuldt flor. Trav- og galopsporten er reddet. Det vil være fantastisk.

Og ved I, hvad der er endnu mere fantastisk?

Jeg tror på, at det sker.

I denne uge så jeg Folketingets første behandling af lovforslaget om liberaliseringen af spil på heste. Efter at jeg har hørt ordførerne fra de enkelte partier, så ser jeg meget positivt på fremtiden.

Ordførere var meget positive. Både med hensyn til at få spillet liberaliseret, men også på at hjælpe kulturen omkring hestesporten.

Nu glæder jeg mig til, at der bliver fundet de rigtige kapacitet til at udvikle vores produkt. Der skal laves et bæredygtigt hestespil i Danmark. Det skal virkelig være nogle nye dygtige mennesker, der skal løfte sporten, som vi skal have fundet.

For der er en ting at sige: Det, der kommer ske, er aller, allersidste skud i bøssen. Lykkedes det ikke, så er det som at tisse i bukserne – og så bliver det for alvor isende koldt i kører- og jockeydragterne. Det er nu, vi kan få den politiske hjælpe.

Jeg ser en fremtid, der sikrer kulturen omkring hestesporten i Danmark – både trav og galop.

Nu skal vi have opdrætterne til at investere, for nu kan de se håb forude. Vi skal have hesteejerne til at købe heste, fordi de også tror på fremtiden. Der skal komme flere løb med flere heste, så det bliver sjovere for spilerne.

Sker det, så sporten udvikler sig til uanede højder, og min drøm om at slutte i en topsporten bliver bare en af de mange drømme, som folk i og omkring hestevæddeløbssporten får opfyldt.

***

I øvrigt mener jeg ...

... at at vi alle trænger til at det bliver forår.

***

 

Rene Kjær er 45 år og travtræner i Billund. Han er en af Danmarks oftest benyttede travkuske. Holdningerne i Ugens Vrinsk er skribenternes egne og ikke udtryk for Ekstra Bladets meninger.

Næste lørdag er det Bent Svendsen, der vrinsker på ekstrabladet.dk/trav.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Caroline Clante
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen