Tour de France 22 min. siden
Froome efter Tour-sejr: En utrolig følelse
Spansk fodbold 25 min. siden
Se billedet: PL-stjerne reagerer på Messis nye hårfarve
Superligaen 44 min. siden
Trods sejr: AaB må lede videre efter en målskytte
Tour de France 46 min. siden
Tourens bedste fest: Bossen fik hældt champagne ud over sig
Randers FC 1 time siden
Slut: Østriger matchvinder for AaB
Trav 1 time siden
Rørt til tårer efter banerekord
Brøndby 1 time siden
Brøndby-træner: Derfor ændrede jeg i startopstillingen
Tour de France 1 time siden
Ti år efter skandalen: Floyd Landis tilbage i Paris
Tour de France 2 timer siden
'Chris Anker kan jo ikke komme over en motorvejsbro'
Motorsport 2 timer siden
Danskerbil sluttede langt om længe i Top 3
OL 2016 2 timer siden
Frankrigs OL-hold knuser Danmarks håndboldherrer
FC Nordsjælland 2 timer siden
FCM-målfest: Brød forbandelsen i Farum
FC Nordsjælland 3 timer siden
Slut: FCM vandt målfest i Farum
Tour de France 3 timer siden
Sprinter redder Touren på stregen i punkteringshelvede
OL 2016 3 timer siden
Trods dagens beslutning: Kun få russere kommer med til OL
Tour de France 3 timer siden
Tour-LIVE: Årets Tour snart slut: Nu skal der spurtes!
Formel 1 3 timer siden
Kevins dårligste løb i sæsonen: Alligevel er han optimist
OB 3 timer siden
Udvist OB’er ryster på hovedet: Det er et fremmedord for dem
OL 2016 3 timer siden
Stor nation flytter: Vi vil ikke bo i OL-byen
OL 2016 3 timer siden
Første forbund tager stilling: Rusland velkommen til OL

Afsløring: Riis med nyt storhold - jagter superstjerne

Danskeren er allerede i fuld gang med at samle et storhold og går målrettet efter Tinkoff-stjerne, erfarer Ekstra Bladet

Hør mere om afsløringen her
1/2
Næste »

Bjarne Riis er udpeget til chef for det ambitiøse cykelprojekt med den stenrige prins Nasser bin Hamad al-Khalifa af Bahrain som økonomisk bagmand og ejer. Det oplyser en kilde med forbindelse til inderkredsen omkring Riis til Ekstra Bladet.

Kilden bekræfter dermed oplysninger fra cyclingnews.com, som i weekenden rapporterede, at den danske manager gør comeback i det professionelle felt på et team på højeste niveau. Ekstra Bladet har sikret sig, at der ikke er tale om én og samme kilde.

Går efter Sagan
Efter alt at dømme går planen for Bahrain-projektet ud på at overtage den World Tour-licens, som bliver ledig, når russiske Oleg Tinkov trækker sig ud af cykelsporten ved årets udgang. Målet er at få verdensmester Peter Sagan som topnavn i næste sæson.

Slovakken har kontrakt med Tinkov i 2017, og hvis Bahrain-prinsen erhverver Tinkovs World Tour-licens, kunne Sagan følge med til det nye hold. En alvorlig forhindring er, at den russiske excentriker nærer stærk modvilje mod Bjarne Riis og kun nødtvungent vil hjælpe danskeren på vej i et comeback.

Cykelsponsor
Det ville dog kun være indirekte, at Tinkov skulle handle med Riis, idet ejerskabet af det nye hold ligger fuldt og helt i Bahrain. Riis har ifølge Ekstra Bladets kilde ingen ambition om igen at eje et hold med de bekymringer, det fører med sig. Han ønsker snarere at være den, der sammensætter holdet, træffer de sportslige beslutninger og sikrer holdet optimale tekniske forudsætninger for at blive et vinderhold.

Se også: Riis og Seier vil forandre cykelsporten

Riis skulle ifølge Ekstra Bladets kilde allerede være i gang med at forhandle med materielsponsorer. For cyklernes vedkommende står valget angiveligt mellem Specialized – på grund af Peter Sagans personlige sponsorat med dette firma – og Cervélo, som Riis frem til 2009 havde som cykelsponsor på Team CSC.

Ekstra Bladets kilde mener at vide, at tidligere Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen også har en finger med i spillet i Bahrain, idet Saxo Bank, som Seier Christensen fortsat ejer 26 procent af, skulle vende tilbage som sponsor.

Seier Christensens rolle skulle bestå i at være forbindelsesled mellem team og sponsor. Han er udtrådt af Saxo Banks daglige ledelse, men som medejer af virksomheden løser han fortsat ad hoc-opgaver for banken.

Saxo Banks rolle
Saxo Bank skal ifølge Ekstra Bladets kilde have indgået en treårig sponsoraftale med Bahrain-holdet til en værdi af samlet 11 millioner euro – cirka 82 millioner kroner.

En fornyet sponsoraftale med et cykelhold strider imidlertid imod de meldinger, der kom fra Saxo Bank, da sponsoratet af Oleg Tinkovs hold udløb ved årsskiftet. Direktør Kim Fournais slog da fast, at det var tid til at holde pause med de store sponsorater i sport.

Se også: Lars Seier afviser Tinkov-rygte

Tirsdag meddelte Cathrine Kier, som er kommunikationschef i Saxo Bank, at banken ingen kommentarer har til Ekstra Bladets oplysninger om projektet i Bahrain.

Om Bahrain-holdet har nogen sammenhæng med ’The Riis-Seier Project’, som makkerparret Bjarne Riis og Lars Seier Christensen præsenterer i morgen i København, er stadig uvist.

Det drejer sig om ’et bredere projekt, som har til formål at skabe et stærkere, økonomisk fundament end det, man normalt forbinder med et cykelhold’, som Seier Christensen har forklaret på sin hjemmeside, seiercapital.com.

Umiddelbart lugter det ikke meget af Bahrain og en stenrig prins, som smider hundredvis af millioner kroner i et cykelhold for sin egen fornøjelses skyld. Torsdag bliver alle meget klogere.

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen