Persondata politik

Mørkøv med diamanter i benene: Far bar mig frem

Den danske udbrudskonge tænkte på sin afdøde far hele dagen

Seneste i Sport

Mest læste i sport

Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.
 

LA CAP D'AGDE (ekstrabladet.dk) Han havde lovet det på forhånd. Den 14. juli VILLE Michael Mørkøv i udbrud. Og som sagt så gjort. Michael Mørkøv havnede i dagens udbrud for at ære sin afdøde far, der døde præcis for fem år siden.

Og i løbet af etapen viste det sig, at han var stærkt kørende, og forlod derfor sine med-udbrydere for at prøve lykken på egen hånd.

Læs mere: Se også: I dag går han i udbrud for sin døde far

- Jeg havde meget at fighte for, og jeg er glad for, at det lykkedes at komme med i udbruddet, og at jeg havde diamanter i benene i dag. Men selvfølgelig er jeg rigtig ærgerlig over, at mine følgesvende ikke havde det, så vi kunne have nået lidt længere, sagde Mørkøv efter etapen til TV2.

- Jeg ville gerne gå solo til sidst, da jeg kunne se, at de andre i udbruddet var gået kolde. Jeg blev nødt til at angribe, inden feltet kom for tæt på os. Det var selvfølgelig langt fra mål, men jeg synes, jeg holdt den godt gående.

Se mere: Se også: Mørkøv sætter Tour-rekord

Selvom anstrengelserne ikke førte en etapesejr med sig, så var Mørkøv glad for indsatsen, og følte at han havde sin far med sig i løbet af dagen., og var sikker på, at han var stolt af sønnens bedrift på landevejen i dag.

- Jeg tænkte på min far på alle de kilometer derude. Det var ham, der bar mig frem, sagde Mørkøv tydeligt rørt over dagens betydning for ham.

Se mere: Se også: Mørkøv på nyt flot togt

Lidt fik danskeren dog ud af sine anstrengelser, da han blev dagens mest angrebsivrige rytter, og derfor i morgen skal køre med det røde rygnummer.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik