Persondata politik

Riis-stjerne lærer dansk i Touren

Udlændingene på Saxo Bank fatter ikke, hvad Bjarne Riis siger på pressemøderne, og når danskerne er i udbrud

Seneste i Sport

Mest læste i sport

Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.
 

Med tre-fire hyperaktive danske cykelryttere, som kører i udbrud konstant i Tour de France, er der god mulighed for at lære noget dansk for Saxo Bank-Tinkoff Banks udenlandske ryttere.

Når enten Michael Mørkøv, Chris Anker Sørensen eller Nicki Sørensen er kørt i udbrud, så har holdejer Bjarne Riis motiveret dem og talt til dem på dansk.

Og når det sker, så slår Nick Nuyens ørerne ud og lytter med. Så er der sprogskole for den belgiske klassikerstjerne.

- Det er logisk, at danskere taler dansk, men jeg har faktisk overvejet at lære lidt dansk. Men jeg er ikke kommet så langt med det endnu, for det er et svært sprog, siger Nick Nuyens.

Minder om hollandsk
Belgieren, som blandt andet vandt Flandern Rundt i 2011, har tilsyneladende ingen problemer med at køre på et hold, hvor sproget er fremmed for ham.

Se også: Læs også:Se også: Her er Riis’ transfer-overvejelser

- Jeg føler mig ikke uden for. Der er også ord, som jeg forstår, hvis jeg lytter godt efter, for de minder lidt om hollandsk.

Holdets to pressemøder under Tour de France er foregået udelukkende på dansk, og så har Sérgio Paulinho, Nick Nuyens, Karsten Kroon, Jonathan Cantwell og Juan Jose Haedo siddet og kigget ud i luften - uden at fatte et ord.

Se også: Læs også:Se også: Schleck-brødrene har millioner til gode

- På den første hviledag lyttede jeg godt efter, men i dag (tirsdag) har jeg ikke været så fokuseret. Jeg slappede af. Men jo mere du hører, jo mere forstår du.

Helt menneskeligt
- Dansk er et specielt sprog, ligesom hollandsk i øvrigt. Der er mange lyde, og det kan være svært at skille ordene fra hinanden.

Nuyens mener, at det skal være sådan, at en sportsdirektør og en rytter taler det sprog, der falder dem mest naturligt.

Se også: Læs også:Se også: Chris Anker: Forhandler med flere hold

- Det er normalt. Det ville også være mærkeligt, hvis Bjarne talte engelsk til Nicki, når han sidder i udbrud, og beskederne kun er til ham.

- Jeg gør det samme med Tristan Hoffmann, når han er sportsdirektør. Når jeg har brug for noget hurtigt, så taler jeg hollandsk til ham. Det er nemmere, og det går hurtigere. Det er menneskeligt, siger Nick Nuyens.

Når det danske hold er samlet til middag og i andre sammenhænge er sproget engelsk.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Peter Roelsgaard Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik