Persondata politik

TV 2-chef afviser kritik af Jørgen Leth

’Skudt forbi’, lyder meldingen fra TV 2’s sportschef, som afviser kritik af Jørgen Leth og de øvrige Tour-kommentatorer

Seneste i Sport

Mest læste i sport

Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.
 

De danske tv-seere, der har set Tour de France på TV 2, kan ånde lettet op. Eller sukke højt, alt efter hvilken lejr man tilhører.

For intet tyder på, at TV 2 har tænkt sig at ændre på sammensætningen af stationens kommentator-hold; Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Jørgen Leth, der de seneste dage har været udsat for hård kritik.

Tværtimod kommer TV 2’s sportschef Frederik Lauesen nu de tre i forsvar.

- Vi har tre gode kommentatorer, der klæder hinanden godt. De skyder forbi, siger han om kritikerne.

Især Jørgen Leth stod for skud, da Brian Holm forleden i sin klumme i Ekstra Bladet anklagede dem, der kritiserede årets Tour de France for at være for kedeligt og mangle lange bjergtogter.

Læs også: Se også: Brian Holm: Jørgen Leth har ikke fattet noget

Og tirsdag fulgte sportschef i Dansk Cykle Union (DCU) Lars Bonde op: De tre kommentatorer lader sig rive med af følelser og mangler armslængde og nuancer, sagde han til Ekstra Bladet.

En af Frederik Lauesens første handlinger, da han blev ansat som sportschef på TV 2 i 2008, var at tage Jørgen Leth tilbage som Tour-kommentator. Og det fortryder Lauesen ikke, selv om han medgiver, at Leth har et romantisk syn på sporten.

- Jeg er super tilfreds med Jørgen Leth. At han er romantisk, synes jeg ikke, han lægger skjul på. Jeg synes, Brian Holm glemmer, at når vi oplever så stor interesse for cykling og Tour de France i Danmark, så skyldes det efter min mening i høj grad Jørgen Leth og hans formidling af sporten, siger Frederik Lauesen.

Læs også: Se også: Sportschef om Tour-dækning: For meget føleri

Han køber heller ikke umiddelbart Lars Bondes argument om, at de tre ligner hinanden for meget og lader sig rive for meget med. Det er en del af pakken, når man skal kommentere så mange timers cykling hver dag, siger sportschefen.

- Jeg synes, det er lidt unuanceret. Jeg synes, vi har Rolf, der siger sin mening og analyserer. Og Dennis Ritter, som var meget saglig i forbindelse med bl.a. Fränk Schlecks dopingtest. Men det er klart, at de alle er styret af begejstring. Og det har jeg det fint med.

- Men vi lytter gerne til kritik. Og jeg har stor respekt for de to. Jeg synes bare, at de skyder forbi. Som jeg har set Tour de France i år, er der ikke noget, jeg lige kan pege på, vi skulle have gjort helt anderledes, siger Frederik Lauesen. Som i øvrigt erklærer sig enig med Jørgen Leth:

Læs også: Se også: Leth: Gider ikke kommentere det

- Han har jo ret. Touren har været kedelig. Så vidt jeg ved, har både Bjarne Riis og Michael Rasmussen sagt det samme.

Jørgen Leth ønskede i går ikke at kommentere Brian Holms klumme.

TV 2's live-udsendelser fra etaperne er i gennemsnit blevet fulgt af 320.000 seere, mens antallet var oppe på 460.000 seere sidste år. Altså et fald på 140.000 seere per etape.

Også TV 2's program efter Touren og DR's magasin Aftentour faldt i popularitet.

Afstemning

Hvilken kanal foretrækker du at se Tour de France på?

Er du enig med Brian Holm?

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Stine Eskildsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik