Riis i fare: Kun en licens tilbage

Team Saxo Tinkoff kæmper med Argos-Shimano om den sidste licens

  • (Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Det er endnu langt fra givet, at Team Saxo-Tinkoff er sikret automatisk deltagelse i cykelsportens største løb i den nye sæson.

Det danske mandskab har endnu ikke fået stukket en World Tour-licens i hånden til den kommende sæson, og nu er der kun en enkelt licens tilbage at kæmpe om, for ifølge den hollandske avis de Telegraaf er 17 af de 18 licenser nu blevet uddelt. Så det danske mandskab er i reel fare for ikke at befinde sig i sportens øverste række i den kommende sæson.

Endnu en sæson på World Touren har hele tiden været det erklærede mål for holdejeren.

Se mere:

Se også: Riis på røven: Dem kæmper han mod

I første omgang uddelte UCI 15 licenser til World Touren, hvor Saxo-Tinkoff ikke var iblandt, og da betød det, at der var fire bejlere tilbage til de tre resterende pladser. Men ifølge den hollandske avis har to af de andre bejlere, AG2R og Lars Baks hold Lotto-Belisol nemlig fået hver deres licens.

Det betyder, at Riis' hold skal kæmpe med det hollandske team Argos-Shimano om den sidste ledige plads. Et hold, som primært får deres opmærksomhed via deres to unge supersprintere Marcel Kittel og John Degenkolb, der tilsammen er noteret for 25 sejre (13 og 12, red.) i den overståede sæson.

Se også:

Se også: Tvivl om Riis' Tour-licens

Når Bjarne Riis' hold overhovedet er kommet i licensproblemer, skyldes det UCIs regel om, at tidligere dopingdømte ryttere i to år ikke kan optjene point til deres hold, og derfor tæller spanierens Vuelta a España-sejr ikke med i pointregnskabet.

Dermed må Bjarne Riis fortsat sidde på pinebænken og afvente den sidste uddeling af World Tour-licenserne. Hvis holdet ikke får licensen, må de i stedet sætte lid til løbsinvitationer fra de største løb i kalenderen.

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen