Ny fiasko for Lance Armstrong

Cykelrytteren grundlagde cancer-organisation, da han fik testikelkræft. Nu dropper fonden navnet Armstrong

Lance Armstrongs navn sværtes mere og mere til. (Foto: AP)
Lance Armstrongs navn sværtes mere og mere til. (Foto: AP)

Den amerikanske cykelrytter Lance Armstrong har allerede fået frataget sine syv Tour de France-titler på grund af en dopingdom, men nu mister den falmende pedal-stjerne endnu mere.

Organisationen The Lance Armstrong Foundation, som hjælper kræftramte mennesker, har valgt at droppe cykelrytterens navn i sin titel.

I stedet hedder organisationen nu Livestrong Foundation - en titel, som kræft-fonden uformelt har båret gennem længere tid.

- Organisationen har i årevis været kendt som Livestrong Foundation, men at ændre navnet officielt er nødvendigt og passende i en tid, hvor organisationen ændrer sig, siger fondens talsmand Katherine McLane.

Læs også:

Se også: Mobset Wiggins: Føler mig som et barn

Lance Armstrong grundlagde kræft-fonden i 1997, efter han fik konstateret testikelkræft. Siden har organisationen skrabet omkring 500 millioner dollar sammen til arbejdet mod den dødbringende sygdom.

Stadig i bestyrelsen
I første omgang fokuserede fonden udelukkende på bekæmpelse af testikelkræft, men nu beskæftiger organisationen sig med alle kræftformer.

Læs også:

Se også: Armstrong opgiver sit livsværk

I oktober fældede en 1000 sider lang rapport fra det amerikanske antidopingagentur (Usada) Lance Armstrong. I rapporten står flere af Armstrongs tidligere holdkammerater frem og fortæller, hvordan de og Armstrong dopede sig.

Han valgte at træde tilbage som formand for kræft-fonden. Men han er fortsat en del af bestyrelsen.

Armstrong fik for nylig frataget sin syv Tour de France-sejre fra 1999 til 2005 af Den Internationale Cykelunion (UCI). Desuden blev han bandlyst fra cykelsporten for altid.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen