Kyllingen: Sørgelig forestilling i retten

Rabobank-topfolk demonstrerede ifølge Michael Rasmussen ualmindeligt dårlig hukommelse, da det hollandske hold førte vidner i Rasmussens erstatningssag for uberettiget fyring

Kyllingen ikke tilfreds med Rabobanks optræden i retten. (Foto: Thomas Sjørup)
Kyllingen ikke tilfreds med Rabobanks optræden i retten. (Foto: Thomas Sjørup)

Intet nyt kom for dagen, da det hollandske Rabobank-cykelhold mandag førte vidner i en hollandsk retssal i bestræbelserne på at slippe ud af et erstatningskrav på 40 millioner kroner fra Michael Rasmussen.

Vidnerne kunne nemlig ikke ikke huske ret meget fra den sommer i 2007, da Rasmussen blev centrum i en af de største Tour-skandaler nogensinde. Han blev, da han stod på tærsklen til den samlede sejr, smidt ud af løbet og fyret af Rabobank. Det er denne behandling og det tab, den påførte ham, som danskeren kræver erstatning for.

- Det var lidt deprimerende at sidde i retten og opleve alle disse mennesker med så dårlig hukommelse, sagde en bidende sarkastisk Michael Rasmussen til ekstrabladet.dk i minutterne efter retsmødets afslutning.

Læs mere:

Se også: Hamilton: Ullrich var nok dopet

- Det var meget tydeligt, at alle vidnerne var instrueret af Rabobanks advokater, og der var bestemt ingen af dem, der talte over sig.

Den meget indviklede sag handler om, hvad Rabobank vidste om Rasmussens færden før Tour de France 2007 - og ikke mindst, hvornår Rabobank vidste besked. Rasmussen har erkendt, at han løj om sine opholdssteder forud for Touren 2007, men han har fastholdt, at Rabobank hele tiden har været bekendt med, hvor han faktisk befandt sig.

Se også:

Se også: Armstrong opgiver sit livsværk

Dermed var der ifølge Rasmussen tale om uberettiget fyring, da Rabobank under Touren trak ham ud af løbet og fyrede ham med den begrundelse, at danskeren havde ført holdet bag lyset.

Det er en kendsgerning, at Rasmussen 6. juni 2007 holdt møde med ledende Rabobank-sportsdirektør Erik Breukink i Bergamo i Italien. På det tidspunkt burde Rasmussen ifølge sine oplysninger til antidopingmyndighederne have befundet sig i Mexico. Breukink kunne dog mandag ikke kaste lys over, hvordan hans møde med Rasmussen i Italien hænger sammen med hans erklærede overbevisning om, at Rasmussen var i Mexico.

Læs mere:

Se også: Kyllingen henter australske stortalenter

- Erik Breukink er i forvejen ikke den skarpeste kniv i skuffen, men i dag virkede han bemærkelsesværdigt uskarp, siger Michael Rasmussen.

- Jeg var overrasket over, at han har en så ualmindeligt dårlig hukommelse. Men det kan selvfølgelig være, at han bare spillede dum, fordi han var instrueret i det af Rabobanks advokater.

Ud over Erik Breukink blev også tidligere manager Theo de Rooij, sponsorchef Vincent Peipers og Rabobank-advokat Harro Knijf afhørt mandag. Ingen af dem kunne levere vidneudsagn, der rystede Rasmussen-lejren.

- Vi synes fortsat, vi har en god sag. Nu er det vores tur til at indkalde vidner, og de bliver afhørt 18. december, siger Rasmussens advokat, André Brantjes, til ekstrabladet.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen