Cykling

TV2 presser Rolf: Er du ren?

Tv-stationen vil have møde med Rolf Sørensen efter de seneste dopingafsløringer

  • TV2 sætter ny fokus på Rolf Sørensens fortid. (Foto: Ole Kjær)
TV2 sætter ny fokus på Rolf Sørensens fortid. (Foto: Ole Kjær)

Med UCI's lammende dom over den nu meget meget forhenværende Tour de France-konge Lance Armstrong er den hidtil største doping-synder røget i nettet.

I Danmark er navne som Bjarne Riis, Jesper Skibby og Brian Holm allerede på listen over pensionerede cykelproffer, der har vedkendt sig deres blakkede fortid, men på den danske cykelscene er der et navn, som hidtil har formået at holde sig udenfor doping-debatten.

Det er naturligvis ingen ringere end Rolf Sørensen.

'Rene Rolf', som han lettere sarkastisk kaldes i folkemunde, er aldrig blevet taget for doping, og har i modsætning til eksempelvis Riis og Skibby aldrig indrømmet nogen form for snyd.

Se også: Tyler svarer McQuaid igen: Du er færdig

Men med tanke på, at den store 'finisseur's karriere udspandt sig i den mest doping-prægede æra i cykelsporten, har mistanken altid klæbet til Sørensen.

Det har ikke forhindret ham i at udfylde jobbet som populær cykel-ekspert på TV2's Tour de France-dækning, men det samarbejde nærmer sig måske en afslutning.

I hvert fald skriver BT onsdag, at tv-stationen i lyset af de seneste afsløringer i Armstrong-sagen nu vil indkalde Sørensen til en samtale.

- Jeg vil sige, at jeg anser ikke mig selv som naiv. Jeg har mine egne personlige holdninger til den sag. Jeg vurderer hele tiden, om vi har de rigtige mennesker på de rigtige pladser i forhold til at have en cykelekspert, som har prøvet det hele på sin egen krop - og her taler jeg om at cykle - og været på Tour de Frances landeveje, siger chefen for TV2-sporten, Frederik Lauesen, til avisen.

Se også: Rytter talte ikke doping med Kim Andersen

Lauesen vil dog ikke afvise, at Rolf Sørensen ville kunne fortsætte som kommentator, hvis han skulle vælge at stå ved et eventuelt dopingmisbrug.

- Hvis Rolf Sørensen har et eller andet, som han ikke har fået sagt endnu, og han så siger det, så har han jo sådan set sagt det. Det må være helt op til Rolf Sørensen. Hvis manden har noget at sige - og det vil jeg gerne understrege, at det skal jeg ikke dømme over - så har jeg en ny situation, som jeg skal vurdere. Det er lidt hypotetisk at forholde sig til, men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er ikke naiv, siger han.

Rolf Sørensen var aktiv i perioden 1986-2002, hvor han blev alle tiders mest vindende danske rytter.

Se også: Nordmand dopede sig på dansk cykelhold

Han har været kommentator på TV2 siden 2006.

Afstemning

Er Rolf Sørensen ren?

Skal TV2 droppe Rolf Sørensen, hvis han indrømmer doping?

Seneste Ekstra Bladet job

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen