Cykling

TV: Her gemmer luksus-Lance sine millioner

Lance Armstrong har mistet alle sine 83 gule trøjer fra Tour de France. Men der er stadig gyldent i hans tegnebog

  • Videoen kan desværre ikke vises

Mandag meddelte den internationale cykelunion (UCI), at de ligesom det amerikanske dopingagentur (USADA) fratager Lance Armstrong samtlige syv Tour de France-sejre.

Kongen er nu blevet til den største synder, og i løbet af de seneste 14 dage - efter USADA offentliggjorde sin 1.000 sider lange rapport med anklager om systematisk doping - er sponsorerne løbet skrigende bort.

Heriblandt Nike, bryggeri-giganten Anheuser-Busch, 24 Hour Fitness, Trek Bicycle og Honey Stinger.

Nyhedsbureauet Splash anslår, at Lance Armstrong nu går glip af omkring 10 millioner dollar om året i sponsorindtægter. Et stort beløb da hans seneste store 'triumf' var i 2005, hvor han vandt sin sidste Tour-sejr.

LÆS:

Se også: UCI-chef: De er nogle svin!

Huse for millioner
Den tidligere cykelrytter er dog ikke på spanden økonomisk.

Som du kan se i tv-klippet over artiklen, er Armstrongs villa i Austin i hjemstaten Texas vurderet til 3.2 millioner dollar - svarende til godt 18 millioner danske kroner.

Huset har otte soveværelser, syv badeværelser, pool, udendørs køkken og spa og en kæmpe garage under huset. Desuden hører der et gæstehus med til villaen, som er vurderet til knap fire millioner kroner.

Men det er ikke det eneste hus, som Lance Armstrong har skødet på.

Blandt andet har han huse i Spanien, Østrig og Colorado, mens han ejer lejligheder i New York.

Udover det kunne den 41-årige eks-cykelrytter sætte 46 millioner kroner ind på bankbogen sidste år, da han solgte sin ranch tæt på sin nuværende bolig i Texas.

LÆS:

Cycling UCI Armstrong Cykling - 22. okt. 2012 Tour-boss: Armstrong skal betale tilbage

Læs videre under quizzen.

Kræver millioner tilbage
Men nok bugner tegnebogen lige nu for Lance Armstrong, men der kan være flere sagsanlæg på vej.

Blandt andet sagde direktøren for Tour de France, Christian Prudhomme, mandag, at Armstrong skulle betale sine pengepræmier tilbage, som han havde vundet i perioden 1999-2005.

Det anslås til at være 20-25 millioner kroner. Nogle penge, som eks-cykelrytteren naturligvis ikke har stoppet i egen lomme, men formentlig har delt med holdet. Dog har Armstrong fået sin store del af kagen.

Andre kræver 43 millioner kroner.

Det drejer sig om den samlede bonus, Lance Armstrong havde forhandlet sig frem til at modtage, hvis han satte rekord og vandt seks Tour de France.

Det gjorde han i 2004, og så skulle SCA Promotions altså betale.

Lance Armstrong har dog endnu ikke kendt sig skyldig i de massive dopingbeskyldninger.

Dog ændrede han profiltekst på sin twitter tirsdag, hvor der tidligere stod, at han var syvdobbelt Tour de France-vinder.

Nu står der blot: 'Raising my 5 kids. Fighting Cancer. Swim, bike, run and golf whenever I can.'

Det vides ikke, hvor stor en personlig formue Lance Armstrong har.

Nogle gætter dog på omkring 100 millioner euro.

Konsekvenser af Armstrong-sagen
  • Den internationale cykelunion UCI fratager 22. oktober Armstrong de syv Tour de France-titler, han vandt i karrieren, og tildeler ham livsvarig karantæne fra cykelsporten.
  • Den hollandske bank Rabobank meddeler 19. oktober, at den til nytår stopper som sponsor for cykelholdet af samme navn som følge af den omfattende dopingsag. Det sker efter 17 år i sporten.
  • 18. oktober beslutter cykelproducenten Trek at trække sig som sponsor for Lance Armstrong. Også mindre sponsorer som helseklub-kæden 24-Hour Fitness og honningproducenten Honey Stinger forlader Armstrong.
  • Sportstøjfirmaet Nike og ølfabrikanten Anheuser-Busch beslutter 17. oktober at trække sig som sponsor for Lance Armstrong på grund af de belastende beviser mod den amerikanske eks-cykelrytter.
  • Belgieren Johan Bruyneel bliver fredag 12. oktober fyret som sportschef og manager på cykelholdet Radioshack-Nissan. Bruyneel er nævnt adskillige gange i Usada-rapporten, hvoraf det fremgår, at han var en af bagmændene bag dopingsnyd på US Postal.
  • Den tidligere cykelrytter Matt White har mistet sit job som sportsdirektør for GreenEdge, og han bliver samtidig afskediget hos Cycling Australia, hvor han også var ansat. White har efter Armstrong-rapporten indrømmet, at han var del af organiseret doping på US Postal i perioden 2001-2003.
  • Det belgiske cykelhold Omega Pharma-Quick Step fyrer 15. oktober Levi Leipheimer, efter amerikaneren havde indrømmet doping i forbindelse med Usadas undersøgelser. Leipheimer havde i forvejen fået seks måneders dopingkarantæne for sin forseelse.
  • Ud over de nævnte tilfælde er den slovenske cykelrytter Grega Bole i søgelyset på grund af Usadas rapport. Han undersøges af sit hold Vacansoleil, fordi han nævnes i Usada-rapporten i forbindelse med den italienske læge Michele Ferrari og det forbudte stof Aicar.

Kilde: Ritzau

Klik på tour-vinderne og læs mere:

EKSTRA Sport og spil
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen