Cykling

Ekspert: Armstrong ikke fundet positiv i 2001

Centralt i Armstrong-sagen står anklagen om, at han betalte sig fra en positiv prøve under Schweiz Rundt i 2001, men nu fastslår laboratoriechef, at den pågældende prøve ikke var positiv

  • Lance Armstrong har fået lidt luft i dopinganklagerne. (Foto: AP/Peter Dejong)
Lance Armstrong har fået lidt luft i dopinganklagerne. (Foto: AP/Peter Dejong)

Lance Armstrong, der er i frit fald fra stjernehimlen, kan suge den internationale cykleunion, UCI, med sig i afgrunden, idet han beskyldes for at have bestukket UCI til at se bort fra en positiv dopingprøve.

Nu fastslår chefen for det laboratorium, der analyserede prøven, imidlertid, at prøven nok var suspekt, men aldrig ville kunne betegnes som 'positiv'. Det skriver avisen Le Parisien lørdag.

Læs også:

Se også: Armstrong-kritiker idømt karantæne

- Der var ikke en positiv prøve overhovedet i Schweiz Rundt i 2001, siger Martial Saugy, der er leder af antidopinglaboratoriet i Lausanne i Schweiz, hvor den famøse prøve blev analyseret.

Han anerkender, at Armstrong afleverede en prøve, der var suspekt, men selv med nutidens forbedrede testmetode ville prøven aldrig blive erklæret positiv for epo, siger Saugy.

Læs også:

Se også: Armstrong om dopinganklager: Det er hårdt

Ifølge laboratoriechefen afleverede Armstrong også i 2002 - denne gang under etapeløbet Dauphiné Libéré - en suspekt prøve. Heller ikke ved den lejlighed havnede Armstrong i vanskeligheder. Han blev i sin lange karriere aldrig officielt fundet positiv.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil