Cykling

Cancellara langer ud: Spildte mine år med Armstrong

Den schweiziske stjernerytter ved ikke, om han fortsat kan arbejde under sin doping-anklagede chef, Johan Bruyneel

  • Ikke tilfreds med doping-afsløringerne af Armstrong (Foto: AP)
Ikke tilfreds med doping-afsløringerne af Armstrong (Foto: AP)
Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
 

Den nuværende chef for RadioShack-Nissan-Trek, belgieren Johan Bruyneel, er under heftig dopingmistanke, og fremstår sammen med Lance Armstrong som en af hovedpersonerne i USADAs rapport, der ifølge Anti Doping agenturet beviser, hvordan der fandt systematisk og endog meget organiseret doping sted på US Postal.

Lance Armstrong og Bruyneel var de centrale figurer i doping-systematikken, og Bruyneel står nu ligesom Lance Armstrong til en livsvarig karantæne fra cykelsporten. Selvom Bruyneel erklærer sin uskyld, så er en af de fremtrædende ryttere på Bruyneels nuværende hold, RadioShack, meget i tvivl om, hvordan han skal forholde sig til dopingbeskyldningerne mod sin chef.

Se mere:

Se også: 1000 siders rapport: Armstrong var en unik dopingsynder

Fabian Cancellara er således kommet meget i tvivl om, hvorvidt han kan fortsætte sit samarbejde med belgieren på det amerikanske cykelhold.

- Hans navn er nævnt 129 gange i de 200 sider.

Jeg ved ikke, om jeg kan arbejde med Johan. Jeg vil gerne vide, hvad der skete, men jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer. Hverken for Bruyneel eller for holdet, siger den schweiziske tempo og brostenskonge Cancellara til belgiske HLN. Det skriver Het Laatse Nieuws.

I samme interview sender Cancellara også en skarp kritik afsted mod Armstrong og det gamle US Postal-mandskab, og forsikrer, at Armstrong intet har med Cancellaras nuværende hold RadioShack at gøre. (Armstrong var ellers manden bag RadioShack-holdet, da det startede op i 2010, red.)

Se mere:

Se også: Tjente kassen på at dope Armstrong

- Han har sikret, at mine tidlige år i karrieren har været spildte. Nu forstår jeg, hvordan et hold som US Postal på en stigning kunne sætte otte eller ni mand op foran og trække i feltet og sætte de andre næsten fra hjul.

- Lance var tilsyneladende en systematisk doping-synder. Han dopede sig på en måde, som cyklingen aldrig før har set. Han har virkelig ødelagt en masse. Jeg håber nu, at Armstrong var den sidste mohikaner i sin generation med ryttere som Ullrich, Basso, Landis og Heras. Lance må nu leve med konsekvenserne af de ting, han har gjort, siger Cancellara.

Gennem sommeren blev Cancellara kædet sammen med et skifte til Bjarne Riis, selvom ingen af parterne ville bekræfte, at de havde snakket om en eventuel aftale. Også det nystartede schweiziske cykelhold IAM Cycling har på rygteplan været kædet sammen med hjemlandets største cykelstjerne.

Se også:

Se også: Riis lukker i om Cancellara-forhandling

Men Cancellara har fortsat kontrakt med holdet. Det blev slået fast for nyligt. Nu må fremtiden vise, om Cancellara alligevel finder en udvej og forlader holdet, hvis det er det, han ønsker.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Peter Roelsgaard
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk