Cykling

Wiggins ydmyget af væbneren

Alejandro Valverde vandt Tour'ens sidste bjergetape - fordi Chris Froome måtte blive hos Bradley Wiggins. Chris Anker Sørensen sluttede med blodig hånd efter dramatisk etape

  • Chris Froome er den stærkeste i øjeblikket. (Foto: Claus Bonnerup)
Chris Froome er den stærkeste i øjeblikket. (Foto: Claus Bonnerup)
1/2
Næste »

Der er ikke et sekunds tvivl om, at britiske Bradley Wiggins på søndag kan lade sig kåre som årets vinder af Tour de France.

Med Cadel Evans' nedtur og Andy Schleck og Alberto Contador afbud har ingen været i stand til at udfordre englænderen, der stille og roligt cruiser mod sejrspodiet i Paris.

Men det er Wiggins' held, at han har Chris Froome som holdkammerat og ikke som modstander.

Se også: Bak led i varmen: Gik amok på sportsdirektøren

For på Tour'ens sidste bjergetape, der blev vunder af Moviestars spanier Alejandro Valverde efter et længere soloridt, blev det klart, at det er Froome, der i disse dage er feltets stærkeste mand.

På den sidste stigning blev det aktuelle styrkeforhold mellem den gule trøje og hans høre hånd nemlig udstillet på spektakulær vis.

Se også: Wiggins i spil til Post Danmark Rundt

Her havde Wiggins med to kilometer igen mere end svært ved at holde fast i væbnerens baghjul, og kun det faktum, at briterne kører for samme hold, forhindrede Froome i at sætte Sky-stjernen.

Så Froome måtte pænt vente på chefen, og missede dermed en oplagt chance for at hente Alejandro Valverde, hvis forspring var skrumpet ind til et halvt minut. Dermed mistede Team Sky en oplagt etapesejr samtidig med, at Wiggins tabte ansigt.

For Chris Anker Sørense blev torsdagens etape noget af en nedtur efter onsdagens store ridt.

Ifølge TV2 fik Chris Anker Sørensen sin hånd i klemme i forhjulet, da en af de aviser, som rytterne sætter under trøjen for at skærme sig mod vinden på nedkørslerne, satte sig fast i danskerens hjul.

Se også: Vild Riis-sponsor: Jeg vil have Cavendish

Efter uheldet led Chris Anker Sørensen synligt, og han havde svært ved at følge med feltet over dagens hårdeste stigning, Port de Bales.

Bradley Wiggins fører fortsat med 2.05 minutter ned til Chris Froome.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil