Cykling

Her er Riis’ transfer-overvejelser

Den danske holdejer satser på igen snart at få verdens bedste cykelhold. Alberto Contador er med på sidelinien

  • Riis er på jagt efter ryttere (Foto: Claus Bonnerup)
Riis er på jagt efter ryttere (Foto: Claus Bonnerup)

PAU (ekstrabladet.dk): Da Tinkoff Bank trådte til som ny med-hovedsponsor af Bjarne Riis’ cykelhold åbnede det igen op for, at danskeren kan få et af verdens bedste cykelhold.

Det er i hvert fald målsætningen, bekræftede Riis ved offentliggørelsen af den nye russiske sponsor.

Se mere:

Tour de France Riis og Contador pressemøde Cykling - 25. jun. 2012 Riis: En fantastisk dag for os

Derfor er holdejeren naturligvis gået på rytterjagt for at få sit ønske opfyldt.

Selvom han ikke er meget for at kommentere navne, så fortalte Bjarne Riis på Saxo Tinkoffs hviledags-pressemøde tidligere på dagen alligevel lidt om de overvejelser, han har i forhold til nye ryttere.

Holdejeren fortalte, at han har et forholdsvist klart billede af, hvordan holdet kommer til at se ud, men at der endnu mangler at falde en del brikker på plads i det store hold-puslespil for det danske mandskab.

Alberto Contadors ønsker bliver også taget med i sonderingen af terrænet, hvor især bjergryttere, der kan støtte spanieren i de tyndere luftlag, er på ønskelisten.

Se mere:

Se også: Så meget har Saxo Bank tjent i Touren

- Vi er på jagt efter folk, der kan sidde med ham og støtte ham i de løb, der er vigtige. Alberto og jeg har de samme interesser. Selvfølgelig snakker jeg med ham om de folk, jeg har kontakt med.

- Han har peget på nogen, han gerne vil have, men det er ikke ensbetydende med, at han siger, at det SKAL jeg gøre. Selvfølgelig peger han på nogen, der kunne være interessante, og så kigger jeg lidt på det. Men i sidste ende er vi enige om alt, fortæller Bjarne Riis om opbygningen af næste sæsons cykelhold.

Er det både på det flade og i bjergene, hvor Contador har brug for folk, der kan varte ham op?

Se også:

Se også: Chris Anker: Forhandler med flere hold

- Ja, der er lidt af hvert inde i billedet. Men det vi snakker mest om, det er jo folk, der kan være med opad.

Hvor mange skal der bruges i bjergene. Snakker vi fire, fem mand eller knap så mange?

- Nej, jeg synes ikke, der er behov for en fire-fem mand. Hvis vi snakker til Tour de France, så skal der jo også være plads til nogen, der kan køre på de flade etaper også. Men i hvert fald en to-tre stykker.

Du siger, at der er en masse brikker, der skal falde på plads, men har du gjort dig overvejelser om, hvor mange ryttere holdet skal bestå af?

- Jeg går ud fra minimum 27 ryttere. Det skal du også have for at køre det program, der er i dag.

Se også:

Se også: Riis vil forlænge med stortalent

Så det er 27 ryttere, der kan begå sig i alt terræn?

- Ja

Hvor realistisk er det, at der allerede til næste sæson vil være flere folk hos dig, der kan køre med om sejren i de store løb i forhold til din målsætning om igen at have verdens bedste cykelhold?

- Det afhænger af så mange ting, og det er lidt for tidligt at sige noget om. Men jeg er overbevist om, at jeg får et stærkt hold, men hvordan det præcis bliver, det kan jeg ikke sige dig. Jeg har en god idé, men der er stadig noget uvished.

Jagter du også nogen yngre ryttere, som du kan udvikle, som vi så det med Schleck-brødrene eksempelvis?

Se også:

Se også: Riis’ transfer-dag: Sprinteren på vippen

- Jo, men det er sådan separat for sig. Først og fremmest gælder det om at få et fundament og have holdet på plads, og så kommer resten derefter. Så må vi se, hvor meget plads der er, sagde Riis og fortalte, at de unge danske talenter må væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

Med tilgangen af Tinkoff som sponsor har der været snak om, at russiske ryttere måske kunne finde vej til holdet, og holdejeren vil heller ikke afvise, at det kan komme på tale,

- Jeg vil ikke udelukke, at der kan komme en enkelt eller to, men det er ikke et must. Det gælder selvfølgelig om, at man har de rigtige, og finde dem, jeg tror, der kan passe ind.

Hvordan finder du ud af det?

- Man ser lidt på, hvor de har kørt før, hvilken mentalitet har de, og nogle gange bliver det et sats, forklarede Bjarne Riis om sine overvejelser på det spegede ryttermarked.

Se også:

Se også: Mørkøv vil køre med Breschel og Fuglsang

Saxo Bank Tinkoff er blevet kædet sammen med ryttere som Fabian Cancellara, Jakob Fuglsang og Matti Breschel, men måske kan også folk som Team Skys to skandinaver Lars Petter Nordhaug og Thomas Løfkvist komme på tale til sæsonen 2013.

På første hviledag sagde Riis følgende, da ekstrabladet.dk spurgte til, om Nordhaug og Løfkvist kunne være interessante for ham:

Løfkvist og Nordhaug. Er det typer som dem, der kunne være interesssante hos dig?

- Det kunne de da godt, men der er mange ryttere, der kunne være interessante. Men jeg har ikke lyst til at konkretisere noget, for det kan jeg ikke på nuværende tidspunkt, sagde den danske direktør.

Men mon ikke Bjarne Riis er tæt på at lukke de første, nye aftaler om kontrakter for den nye sæson.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen