Cykling

Schleck: Rigtigt at smide mig ud

På trods af at Fränk Schleck og hans hold Team RadioShack Nissan afviser den positive dopingtest, mener de, at det er den rigtige beslutning af smide ham ud af løbet

  • Team RadioShack Nissen bakker op om deres dopingtestede stjernerytter. (Foto: Claus Bonnerup)
Team RadioShack Nissen bakker op om deres dopingtestede stjernerytter. (Foto: Claus Bonnerup)

Team RadioShack Nissan har valgt at trække Fränk Schleck ud af årets Tour de France, efter han er blevet testet positiv for det ulovlige stof Xipamide.

- Schleck og holdet mener, at det er det er det rigtige at gøre, for at sikre at Tour de France kan fortsætte i ro, og for at Fränk Schleck kan forberede sit forsvar i forhold til den tidsramme, han har mulighed for, skriver holdet i en pressemeddelelse.

Stoffet Xipamide hører ikke til blandt de hårde dopingstoffer. Derfor undrer Anti Doping Danmarks ekspert sig da også over, at han er blevet taget med det stof.

Læs også:

Se også: Schlecks reservefar: Det er sgu ikke rart

Det giver nemlig ikke nogen umiddelbar præstationsfremmende effekt. Det kan dog bruges til at sløre andre dopingstoffer. Derfor er det på den forbudte liste.

- Det er ikke et produkt, der indgår i noget som helst af den medicin, holdet bruger, og tilstedeværelsen af Xipamide i hr. Schlecks urinprøve stiller holdet sig uforstående overfor. Derfor er holdet ikke i stand til at forklare det negative resultat på nuværende tidspunkt, fortsætter pressemeddelelsen.

- Dog er holdet fuldt indstillet på at samarbejde med anti-doping agenturerne for at løse sagen.

Læs også:

Se også: Dopingekspert: Dybt underligt

Fränk Schleck er taget ud af årets Tour de France, men er ikke suspenderet fra holdet.

- Fränk siger, han er uskyldig, og holdet tror på ham. Derfor er han pillet ud af Touren, men ikke suspenderet, sagde pressechef Philippe Maertens tidligere tirsdag aften ekstrabladet.dk.

- Nu er det op til Fränk at forsvare sig selv.

Læs også:

Se også: Rolf: En kæmpe overraskelse

Fränk Schleck, som lå nummer 12 i årets Tour, da afsløringen kom, har stadig krav på at få foretaget en B-prøve. Han er tirsdag aften taget med fransk politi til stationen i byen Pau, hvor han har holdt hviledag sammen med resten af holdet.

- Holdet er chokeret. Alle er chokerede. Fränk kender ikke til, hvor stoffet kommer fra. Han har det som om, han er blevet slået i hovedet med en hammer, sagde Maertens til de mange pressefolk, som er samlet foran holdets hotel.

Læs også:

Se også: Schleck i '08: - Jeg har aldrig taget doping

Seneste Ekstra Bladet job

Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu:Mette Fleckner
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk