Cykling

Schleck-brødrene har millioner til gode

Leopard S.A. skylder ifølge tysk avis brødrene Schleck næsten fire mio. kr. - Jakob Fuglsang har over en million til gode

  • Fränk og Andy Schleck har ligesom danske Jakob Fuglsang klaget over manglende løn. Det bekræfter UCI. Foto: AP
Fränk og Andy Schleck har ligesom danske Jakob Fuglsang klaget over manglende løn. Det bekræfter UCI. Foto: AP
1/2
Næste »

PAU (Ekstra Bladet): Firmaet bag storholdet RadioShack, Leopard S.A., stormer tilsyneladende videre mod økonomisk undergang og dermed tab af licensen til World Tour, hvilket reelt vil aflive holdet og fritstille alle ryttere.

Avisen Süddeutsche Zeitung rapporterede i går, at alene brødrene Schleck som nogle af de højest betalte ryttere på holdet, mangler at få udbetalt næsten fire millioner kroner i løn. Dertil kommer, at Jakob Fuglsang har cirka 1,1 mio. kr. til gode - et beløb, som ifølge Ekstra Bladets oplysninger er lavt sat.

Meget taler for, at firmaet også risikerer en stribe injuriesager, for talsmand Carlo Rock insinuerer, at både Schleck-brødrene og Jakob Fuglsang er involveret i hvidvaskning af penge.

Hvidvask af penge
Ifølge Süddeutsche Zeitung erklærer Rock, at Leopard S.A. tilbageholder en del af rytternes løn, fordi rytterne har bedt om at få pengene udbetalt til konti i uigennemskuelige selskabskonstruktioner.

- Vi må jo være sikre på, at vi ikke understøtter hvidvask af penge, siger Carlo Rock til avisen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at indhente en uddybende kommentar fra Carlo Rock.

De penge, der er tale om, skulle have været udbetalt som såkaldte image rights, og de beskattes mildt i Luxembourg. Pengene er for Jakob Fuglsangs vedkommende ikke blevet udbetalt i et helt år, mens rytternes grundløn - cirka 70 procent af deres samlede løn - skal være udbetalt løbende, men sjældent til tiden.

Den internationale cykleunion UCI bekræftede umiddelbart før Touren, at mindst tre ryttere har klaget over manglende løn. Leopard S.A. oplyste i går til Süddeutsche Zeitung, at Fränk og Andy Schleck samt tempofænomenet Fabian Cancellara er tre af disse ryttere. En fjerde er Jakob Fuglsang.

Ud på et sidespor
Den danske rytter har sagsøgt sin arbejdsgiver for at få sit tilgodehavende, og det er givetvis en grund til, at han af teamchef Johan Bruyneel er kørt ud på et sidespor. Han blev vraget til Tour de France og er udelukket fra at køre World Tour-løb resten af sæsonen.

Hans kontrakt udløber til nytår, og han er i forhandling med tre andre hold om en kontrakt, der kan sikre ham adgang til at køre som kaptajn i Tour de France næste år. De tre hold er Saxo Bank-Tinkoff, Omega Pharma-Quick Step og Astana.

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen