Storkøbenhavn 5 timer siden
TV: 'Bageren' har opskriften på finale klar
Champions League 6 timer siden
Spænding før sidste runde: Her er det store CL-overblik
Champions League 6 timer siden
Zlatan Ibrahimovic: Jeg udlevede en drøm i aften
Champions League 7 timer siden
Franskmand sender Atlético Madrid og Benfica videre
Champions League 7 timer siden
Zlatan i målhumør hyldet i PSG-opvisning
Champions League 7 timer siden
Målløst mareridt på Drømmenes Teater
Champions League 7 timer siden
Jernhårde Juventus ondulerer City i topbrag
Champions League 7 timer siden
FAKTA: Overblikket over ALLE aftenens CL-kampe
Håndbold 9 timer siden
Rasmus Lauge brillerer i Flensburg-Handewitts CL-sejr
Champions League 9 timer siden
SLUT: Juventus sejrer og er videre i CL
Champions League 10 timer siden
TV: Se Bendtner få heldet med sig i Moskva
Champions League 10 timer siden
Han er CL's vildeste frisparksskytte - scorer på 80 procent
Champions League 10 timer siden
Massivt politiopbud til Zlatans kæmpe-arrangement
Champions League 11 timer siden
Benfica udligner sent og har kurs mod 1/8-finalerne
Tennis 11 timer siden
Serenas opråb: Giv Caroline noget kredit
Golf 12 timer siden
Voldsomt rige Tiger: Eksen scorer 700 mio.
Champions League 13 timer siden
Tilskuerracisme tvinger Dynamo Kiev til tomme tribuner
Landsholdsfodbold 14 timer siden
Stjerneregn over Hareide: Sådan er den nye landstræner
Esbjerg 15 timer siden
Esbjerg henter nordmand til vaklende defensiv
Tysk fodbold 15 timer siden
TV: Janniks vidunderkasse går verden rundt
Cykling

Forrygende triumf af Voeckler

Michael Mørkøv var på ny i udbrud på dagens bjergetape i Tour de France, hvor favoritterne holdt hinanden i skak

  • Thomas Voeckler hentede karrierens tredje etapesejr i Tour de France. Også i 2009 og 2010 vandt han en etape, mens han i fjor sluttede på en samlet fjerdeplads. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Thomas Voeckler hentede karrierens tredje etapesejr i Tour de France. Også i 2009 og 2010 vandt han en etape, mens han i fjor sluttede på en samlet fjerdeplads. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Evigt angribende Thomas Voeckler kunne onsdag føje en ny triumf til sit efterhånden fornemme cv, da den 33-årige franskmand vandt tiende etape i årets udgave af etapeløbet Tour de France, 194,5 km fra Mâcon til Bellegarde-sur-Valserine, der inkluderede tre stigninger undervejs.

I en forrygende flot finish mellem fem mand spurtede Europcar-rytteren fra bl.a. Luis Leon Sanchez og Jens Voigt og sikrede sig karrierens tredje etapesejr i hjemlandets store etapeløb. Samtidig overtager den ukuelige fighter den prikkede bjergtrøje.

Favoritterne holdt hinanden nogenlunde i skak, og Bradley Wiggins forsvarede forholdsvist enkelt sin føring i den samlede stilling, hvor der ikke skete de store forskydninger i toppen.

Mørkøv først over bjerget
Dagens etape blev indledt med 80 forholdsvis flade kilometer, hvor det lykkedes 25 mand med bl.a. en stærkt kørende Jens Vogit, Peter Sagan og Luis Leon Sanchez at etablere et udbrud, der nåede at få et forspring på syv minutter.

Med i udbruddet var også bl.a. Team Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytterne Michael Mørkøv og Karsten Kroon, og Mørkøv nåede igen at gøre så meget opmærksom på sig selv, at han snuppede fem point til bjergtrøjen, da han vandt den første bjergspurt over kategori 2-stigningen på Col de Corlier.

Men da udbryderne nåede dagens store stigning på 17,5 km op til Col du Grand Colombier, faldt begge Saxo bank-rytterne - ikke helt uventet - fra.

I stedet endte fire af udbryderne med at etablere det afgørende udbrud - Thomas Voeckler, Luis Leon Sanchez, Michele Scarponi og Dries Devenyns - mens favoritterne i den samlede stilling duellerede længere nede på den hårde 'uden for kategori'-stigning.

Nibali angreb
På toppen var Bradley Wiggins, Chris Froome og co. samlet, men Jurgen van den Broeck og Vincenzo Nibali fortsatte stikangrebene, og Nibali fik først held til at rykke fra de øvrige favoritter på nedkørslen. Den italienske Liquigas-rytter fik et forspring på et minut, inden favoritgruppen hentede ham igen.

I front fulgtes kvartetten op ad den sidste stigning og kom også samlet over kategori 3-stigningen til Col de Richemond med et forspring på tre minutter til favoritgruppen før de sidste 20 kilometers nedkørsel til Bellegarde-sur-Valserine.

Men på mellemhånd lå bl.a. den tyske veteran Jens Voigt, der på nedkørslen nærmede sig førerkvartetten, og ni km før mål fik 'Eksprestoget fra Berlin' kontakt.

På de sidste kilometer rev Dries Devenyns sig fri med Jens Voigt på jagt bag sig i en nådesløs kamp, hvor de sidste kræfter skulle pines ud af kroppen. Og hvem andre end Thomas Voeckler havde flest.

Van den Broeck vandt sekunder
Den evige fighter overhalede Devenyns og Voigt og holdt også angribende Michele Scarponi og Luis Leon Sanchez bag sig på de sidste 1500 meter op ad bakke til mål. Scarponi sluttede på andenpladsen foran Jens Voigt, Luis Leon Sanchez og Dries Devenyns.

Radioshack-rytteren Jens Voigt nærmer sig de 41 år, og det er ifølge Infostrada kun en gang tidligere i Tour de France-historien lykkedes en rytter over 40 år at slutte på podiet på en etape - Pino Cerami i 1963, da han var 41 år og 95 dage gammel. Voigt er i dag 40 år og 298 dage gammel.

Bag ved havde Jurgen van den Broeck fået et lille hul til de øvrige favoritter og sikrede sig en niendeplads og et halvt minuts tiltrængt tidsgevinst til Wiggins og co.

Thomas Voeckler overtager den prikkede bjergtrøje fra svenske Fredrik Kessiakoff efter at have erobret de 25 point på toppen af Col du Grand Colombier, mens Peter Sagan bevarer den grønne spurttrøje.

Ingen af Team Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytterne spillede nogen rolle i afslutningen. Chris Anker Sørensen var holdets bedste på en 38. plads, mere end ni minutter efter vinderen Voeckler.

Seneste Ekstra Bladet job

Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Mikkel Selin
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk