Cykling

Se det: Her er Tourens første styrt

Euskaltels Gorka Verdugo kom galt af sted allerede på prologen

  • Uheldige Verdugo (Foto: Claus Bonnerup)
Uheldige Verdugo (Foto: Claus Bonnerup)
1/3
Næste »

LIEGE (ekstrabladet.dk): Intet Tour de France uden styrt. Og man fristes næsten også til at sige; ingen etaper uden styrt.

Det er nærmest tradition i de store etapeløb, at flere af feltets ryttere hver dag må ned og smage ufrivilligt på asfalten.

Især den første uge i Tour de France er yderst hektisk, fordi alle ryttere er friske og vil sidde fremme. Pladsen er der ikke, og så går det galt.

Nogle gange er rytterne dog helt uden skyld i styrtene, hvem husker ikke Johnny Hoogerlands dramatiske styrt i sidste års Tour, hvor en bil påkørte Juan Antonio Flecha, og den spanske Sky-rytter væltede ind i hollænderen, som blev slynget ind i et pigtrådshegn.

Se også:

Se også: To udbrydere kørt ned i Touren

Nicki Sørensen kan også tale med om voldsomme styrt, da han sidste år fik sin cykel fejet væk under sig, da en nærgående motorcykel kom for tæt på den danske rytter.

Se mere:

Se også: Riis' rytter kørt ned af motorcykel

Man kan kun forestille sig, hvad der vil ske i år, men allerede på dagens prolog tog Euskaltels spanier Gorka Verdugo fat på ’festlighederne’, da han styrtede undervejs på ruten.

Som man kan se på billedet, så skete styrtet foran en stor gruppe danske fans, der ivrigt heppede på de danske ryttere og de andre Saxo Tinkoff-ryttere, men lige i situationen er det vist snarere chokerede blikke, der fylder billedet.

Heldigvis kom Verdugo på cyklen igen, og selvom han fik nogle ordentlige skrammer som følge af styrtet, kom baskeren dog i mål. Han endte dog på prologens sidsteplads som nummer 198. 34 sekunder efter dagens vinder Fabian Cancellara.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil