Cykling

Cykelstjerne fyret for Armstrong-afsløring

Levi Leipheimer hældt ud af Omega Pharma - Quick-Step for sin indrømmelser under dopingshøring

  • Farvel og tak. 38-årige Levi Leipheimer er formentlig færdig på højeste niveau i cykelsporten efter sin fyring hos Omega Pharma - Quick-Step. (Foto: AP)
Farvel og tak. 38-årige Levi Leipheimer er formentlig færdig på højeste niveau i cykelsporten efter sin fyring hos Omega Pharma - Quick-Step. (Foto: AP)
Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.
 

Levi Leipheimer er med øjeblikkelig virkning blevet fyret af sit cykelhold, Omega Pharma - Quick-Step, der har Brian Holm som en af sine sportsdirektører.

Amerikaneren har været en af dem, der har båret brænde til Lance Armstrong-bålet, idet han ved høringer hos det amerikanske antidopingagentur (USADA) har indrømmet at have spillet en rolle - og været dopet - på det US Postal-hold, der efter alt at dømme havde sat dopingsnyderi i system i hidtil uset grad.

- Vi har sympati for rytterens samarbejde med USADA, og hans bidrag til at få ryddet op i cykelsporten. Men i lyset af de afsløringer, Mr Leipheimer har fremlagt i sin officielle udtalelse af 19. oktober, har vi besluttet at ophæve hans kontrakt, lyder der i Omega Pharma - Quick-Steps pressemeddelelse.

Se også: Se også: Kyllingen: Lance var det dummeste svin af alle Kyllingen: Lance var det dummeste svin af alle

38-årige Leipheimer hævder i den nævnte udtalelse fra 10. oktober blandt andet, at doping ikke er noget, som enkelte ryttere bruger, men at det er noget, som cykelholdene generelt sætter i system.

- Når folk tidligere - måske indtil den dag i dag - har tænkt på doping, så har de tænkt på en fyr, der på egen hånd tog doping for at få en fordel. Hvad folk ikke har indset - og hvad jeg først indså, da jeg allerede var dybt involveret i sporten - er, at doping er organiseret, og at det findes alle steder i feltet. Doping var ikke undtagelsen, det var det normale, skriver Leipheimer blandt andet i sin udtalelse.

Levi Leipheimer fik i den forgangne uge seks måneders karantæne for at have indrømmet dopingmisbrug. Amerikaneren var hjælperytter for den syvdobbelte Tour-vinder Lance Armstrong på US Postal-holdet i 2000 og 2001. Han påstår, at han de sidste fem år har været dopingfri, og at rytterne generelt er mindre dopet i dag, end de var for få år siden.

Læs hele Leipheimers udtalelse om doping i cykelsporten her.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik