Cykling

Cavendish før Danmark Rundt: Jeg vil vinde

Mark Cavendish er ikke kommet til Danmark i sin bedste form, men den burde række til at vinde etaper, mener han

1/2
Næste »

Han har ikke tænkt sig at gøre forsøget i år, men en skønne dag agter verdensmester Mark Cavendish (Team Sky) at vinde Danmarks største cykelløb, Post Danmark Rundt.

I år går han kun efter etapesejre i det land, han elsker som et andet fædreland. Det fortalte han i går forud for årets løb, som begynder i Randers i dag med en etape, der ligger perfekt til supersprinteren fra Isle of Man.

– Jeg er her, fordi der er gode spurter i løbet, og fordi jeg elsker Danmark. Det er et godt sted at besøge og vinde i, sagde Mark Cavendish i aftes på rytterhotellet.

Se mere:

Se også: Cavendish lammede Paris

– Jeg har ikke kørt Danmark Rundt siden 2007, da jeg vandt etapen til Frederiksberg, og jeg ser virkelig frem til at køre væddeløb i Danmark igen.

– Jeg vandt VM i København sidste år, og jeg synes, at Danmark er et af de mest cool lande i verden. Jeg kendte intet til Danmark, før jeg mødte Brian Holm, der i dag er en af mine allerbedste venner, og jeg var her kun i få timer, før jeg forelskede mig i København.

– Her er bare rart at være, sagde Mark Cavendish.

Se også:

Se også: Vildt felt i Post Danmark Rundt

Han erkender, at han ikke stiller op i sit livs bedste form, men forventer dog, at han kan gøre sig gældende på de fire etaper, der traditionelt ender i en massespurt. Andre topsprintere stiller også til start, blandt andre tyskeren André Greipel og belgieren Tom Boonen.

– Boonen kørte ikke Tour de France, så jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente af ham, men jeg tror, det bliver ham, der bliver den sværeste konkurrent, sagde Cavendish i aftes.

Første etapeløbs-sejr
Han vandt i juni i år sit livs første etapeløb med sejren i det hollandske Ster ZLM Tour, og det har givet ham troen på, at han en dag kan vinde et løb som Post Danmark Rundt.

– I år er det totalt udelukket at køre efter den samlede stilling, for jeg er ikke i tilstrækkeligt god form, sagde Cavendish.

– Vi kører for Lars-Petter Nordhaug, og jeg håber så på at vinde nogle etaper. Men senere i karrieren vil jeg gerne vinde Danmark Rundt. Det var en stor forhindring, jeg overvandt, da jeg vandt Ster ZLM, og nu ved jeg, at jeg også kan vinde etapeløb.

– Det kunne godt blive et mål for mig i fremtiden. Ikke de store løb, men kortere etapeløb som Danmark Rundt og Tour of Britain, hvor der ikke er de helt store bjerge.

Ud over Cavendish og Lars-Petter Nordhaug stiller Team Sky til start med Geraint Thomas, Michael Rogers, Davide Martinelli, Luke Rowe, Bernhard Eisel og Peter Kennaugh.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil