Cykling

Riis om Mørkøvs udbrud: Flot soloridt

Bjarne Riis er godt tilfreds med Michael Mørkøvs indsats på 13. etape af Tour de France

  • Ny imponerende Michael Mørkøv-indsats (Foto: Claus Bonnerup)
Ny imponerende Michael Mørkøv-indsats (Foto: Claus Bonnerup)

Danske Michael Mørkøv (Team Saxo Bank-Tinkoff Bank) var den helt store danske oplevelse på 13. etape af Tour de France, hvor han som lovet gik i udbrud på femårsdagen for sin fars død.

Udbrydergruppen fik skabt et hul til feltet på næsten 10 minutter, og da forspringet skrumpede ind, prøvede Mørkøv selv lykken og rykkede fra de andre udbrydere.

Men selvom han fik skabt afstand til både feltet og udbryderne, måtte han på kategori 3-stigningen 30 kilometer før mål opgive sit togt.

Se mere:

Se også: Mørkøv med diamanter i benene: Far bar mig frem

- Det var flot. Vi vidste godt, at det var svært, men jeg synes også, at det var en god idé at køre tidligt, for om ikke andet fik vi en masse PR derude. Han fik vist, hvad han kunne, siger Bjarne Riis.

- Han har forberedt sig rigtig godt til Touren, og det er rigtig fedt at se. Jeg er overbevist om, at Michael er rykket et niveau op, og fremover bliver det en anden Michael, vi får at se. Det er fedt, siger han.

Læs også:

Se også: Mørkøv på nyt flot togt

Og derfor er holdejeren tilfreds med sin rytters præstation.

- Det var et flot soloridt. Det er jeg godt tilfreds med, siger Bjarne Riis til TV2 Sporten.

Michael Mørkøv øgede med dagens udbrud sine chancer for at blive kåret som dette års mest angrebsivrige rytter, og dermed er danskeren godt på vej til at komme på podiet i Paris for sine bedrifter.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil