Cykling

Sprinter-komet forklarer kollaps i Touren

Sprinteren Marcel Kittel skuffede på grund af sygdom på 2. etape af Tour de France

1 af 1
Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
 

Den tyske sprinter-komet Marcel Kittel var på 2. etape i Tour de France udset til at udfordre verdensmesteren Mark Cavendish i massespurten, men allerede inden etapens afslutning blev Argos-Shimano-rytteren hægtet af hovedfeltet.

Det skyldes imidlertid, at tyskeren var plaget af en infektion i maven, der har givet ham store smerter. Det forventes dog, at han tirsdag igen vil sidde på cyklen ved verdens største cykelløb.

- Vi har testet ham, og heldigvis har Marcel ikke feber. Han burde være i stand til at starte tirsdag. Han har fået medicin og vil få let fordøjelig kost, siger holdlægen Doctor Edwin Achterberg ifølge feltet.dk.

- Vi må vente og så, hvor hurtigt hans krop reagerer på det, siger lægen.

Med Marcel Kittel ude blev det i stedet Tom Veelers, som med kort varsel skiftede funktion fra hjælperytter til kaptajn, og som reddede dagen for Argos-Shimano-holdet med en fjerdeplads på etapen.

Tyskeren har vundet fire massespurter foran Mark Cavendish i år, mens englænderen inden Tourens 2. etape, som han vandt foran André Greipel, kun havde besejret Kittel en enkelt gang i år.

Der er mange stærke sprintere til start i årets Tour. Ud over Cavendish og Kittel, ventes også André Greipel, Peter Sagan og Mark Renshaw at blande sig i spurterne.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik