Cykling

Skøjteløber vinder endnu et DM i cykling

Cathrine Grage, som har flere danske rekorder i skøjteløb, vandt kvindernes DM i landevejscykling

  • Cahtine Grage er et ægte multitalent. (Foto: Ernst Van Norde)
Cahtine Grage er et ægte multitalent. (Foto: Ernst Van Norde)

Danmarks bedste kvindelige skøjteløber Cathrine Grage kan nu også kalde sig Danmarks bedste cykelrytter.

Det slog hun fast, da hun lørdag vandt Danmarksmesterskabet i landevejscykling foran Iben Bohe. Grage vandt også kvindernes enkeltstart torsdag.

Cathrine Grage kørte alene over målstregen cirka et minut før sølvvinderen Iben Bohe, som vandt massespurten foran Julie Leth, der var forsvarende DM-vinder.

Den 35-årige vinder kørte direkte gennem målområdet efter det 90 kilometer lange DM-løb og satte sig en grøn vejgrøft, hvor hun prøvede at fatte, at hun nu kan kalde sig dobbelt dansk mester i cykling.

- Jeg tror, at jeg var heldig, at der var bakker på ruten, for ellers havde jeg aldrig vundet. Jeg havde ikke haft en chance i et taktisk løb på flad vej, siger Cathrine Grage.

Læs også:

Se også: Skøjteløber suverænt hurtigst på cykel

Det var dog først undervejs, at Cathrine Grage blev klar over, at hun kunne slå de andre på de to hårde bakker ved Pøt Mølle og Randersvej.

- De første gange, vi kørte over Pøt Mølle-bakken, tænkte jeg: Det går aldrig, jeg kan ikke følge med. Men det kunne jeg så.

Der var ingen tvivl om Grages sejr i finalen. Hovedfeltet var ikke i nærheden af at hente skøjteløberen før opløbsstrækningen i udkanten af Hammel.

Cathrine Grage deltog i hurtigløb på skøjter ved OL i Vancouver, og hun har stadigvæk samtlige danske rekorder fra 1500-meter-distancen og opefter.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil