Cykling

Tjente kassen på at dope Armstrong

Doping-lægen Michele Ferrari blev en rig mand af at samarbejde med Lance Armstrong

  • Ifølge USADA har Lance Armstrong brugt millioner på sit dopingforbrug (Arkivfoto: AP)
Ifølge USADA har Lance Armstrong brugt millioner på sit dopingforbrug (Arkivfoto: AP)

Når man vinder Tour de France syv gange, bliver et af hjemlandets allermest kendte ansigter, og samtidig indgår lukrative sponsoraftaler, så siger det sig selv, at Lance Armstrong er en særdeles velhavende mand.

Meget tyder på, at han samtidig heller ikke har været nogen nærig mand. For de mange millioner, han uden tvivl har tjent, er ifølge det amerikanske anti-doping agentur USADA, der har fremlagt en over 1000 sider lang rapport om dopingforbrug på US Postal, blandet andet blevet brugt på at betale penge til US Postal-lægen Michele Ferrari, som siden er blevet idømt livsvarig karantæne for sin involvering i holdets dopingaffærer.

Se mere:

Se også: Avis: Armstrong sendte millioner til læge

I rapporten kommer det frem, hvor mange penge Armstrong overførte til US Postal-lægen. Den beretter om 11 pengeoverførsler fra Armstrong til Ferraris bankkonto i Schweiz. Til sammen kommer de overførsler op på over en million dollars.

Se hele USADAs 202 sider lange og omfattende bevisførelse mod Lance Armstrong her

Flere af USADAs vidner, herunder mange tidligere holdkammerater til Lance Armstrong og hans tidligere rigtig gode ven George Hincapie, har erkendt, at den italienske læge brugte ulovlige stoffer i forbindelse med sin træning og gav råd om, hvordan de kunne undgå at blive afsløret i dopingmisbrug.

Selvom overførslerne alene ikke er nok til at bevise dopingbrug, så føler agenturet sig overbeviste om deres konklusion, at Lance Armstrong var dopet igennem hele sin karriere. For igennem flere sider fortæller rapporten, hvordan Ferrari, der længe er gået under tilnavnet 'Dr. Epo', har været indblandet i flere sager om doping-forbrydelser igennem tiden.

Se hele USADAs 202 sider lange og omfattende bevisførelse mod Lance Armstrong her

Ekstrabladet.dk har indtil videre forgæves forsøgt at få en kommentar fra Peter Meinert, der kørte på hold med Lance Armstrong i 99, ligesom det heller ikke har været muligt at få fat på Johnny Weltz, der i rapporten også beskyldes for at kende til holdets omfattende dopingmisbrug.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil