Cykling

Rodriguez og Froome rystede Contador

Streg i regningen: Contador fik tæv på toppen i Jaca

  • Lidt at tygge på for Contador (Foto: AP)
Lidt at tygge på for Contador (Foto: AP)

Det gik bestemt ikke som ønsket for Saxo Bank-Tinkoff Bank på dagens sjette etape i Vueltaen. Efter hårdt arbejde af holdkammeraterne på de afsluttende kilometer kunne Contador nemlig ikke selv gøre det færdigt.

Op mod mål målet i Jaca måtte Contador give fortabt, da Christopher Froome og Joaquin Rodriguez satte tempo på, og til sidst var manden i den røde førertrøje skarpest på de afsluttende meter.

Rodriguez tog dermed revanche for sin mistede etapesejr for et par dage siden, og han vandt en flot sejr foran Christopher Froome og Alejandro Valverde. Contador blev firer, men mistede næsten 20 sekunder til sine farligste rivaler.

Se mere:

Se også: Contador angreb som en gal

Dagens udbrud
Martijn Maaskant, Joost van Leijen, Kristof Vandewalle, Pieter Weening og Thomas de Gendt udgjorde dagens lange udbrud, men da feltet satte turbo på, begyndte forspringet at smuldre, og med dagens to sidste hidsige stigninger ventende forude, så deres forehavende forgæves ud. Den sidste overlevende de Gendt blev hentet med små fem kilometer tilbage.

Saxo Bank-Tinkoff havde længe knoklet løs på etapens afsluttende kilometer, og det var helt tydeligt, at Riis' tropper jagtede en mulig etape-gevinst til Alberto Contador. Men i sidste ende måtte den spanske favorit give fortabt, og i stedet indkassere en lille lussing.

Efter et par dage hvor Contador har lignet den skarpeste mand, var der i dag flere, der var bedre kørende end Riis-kaptajnen.

Se også:

Se også: Udbryder vandt vild kaos-etape i Vueltaen

Froome accelererede, og Contador måtte give slip fra britens baghjul. Kun Rodriguez kunne følge med, og på de sidste meter spurtede han forbi Team Sky-favoritten, og hentede sin første etapesejr i årets Vuelta a España på en etape, som i øvrigt også var skræddersyet til ham.

Resultatet betyder naturligvis, at Rodriguez forsvarede sin røde førertrøje, og samtidig udbyggede sin føring i klassementet, så han nu er 35 sekunder foran Contador.

En streg i regningen for det danske mandskab, men endnu resterer de rigtig skrappe bjergetaper, hvor Contador normalt har sin største force. Krigen er ikke tabt, men et mindre slag i ansigtet var dagens udfald for spanieren og Riis' forhåbninger om en samlet gevinst.

Resultater fra Vueltaen

Dagens etaperesultat:
1. Joaquin Rodriguez 4.15.56 timer
2. Christopher Froome - fem sekunder efter
3. Alejandro Valverde - 10 sekunder
4. Alberto Contador - 18 sekunder
5. Eros Capecchi - 18 sekunder
6. Rigoberto Uran - 18 sekunder
7. Rinaldo Nocentini - 25 sekunder
8. Mauro Santambrogio - 27 sekunder
9. Nicolas Roche - 28 sekunder
10. Robert Gesink - 32 sekunder

Samlet stilling:
1. Joaquin Rodriguez - 21.46.06 timer
2. Christopher Froome - 10 sekunder efter
3. Alberto Contador - 35 sekunder
4. Rigoberto Uran - 41 sekunder
5. Robert Gesink - 53 sekunder
6. Alejandro Valverde - 54 sekunder
7. Nicolas Roche - 1.04 minut
8. Bauke Mollema - 1.12 minut
9. Danile Moreno 1.17 minut
10. Juan Jose Cobo 1.34 minut

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil