Fuglsang dropper brosten og DM

Efter en vellykket debut i klassikeren Flandern Rundt sidste år vender Jakob Fuglsang atter blikket mod Ardennerne som optakt til Tour de France

  • Matti Breschel og Jakob Fuglsang gør klar til træningstur i november i Toscana. Breschel er ny på Astana i år og forventes at være en af holdets stærkeste kræfter i Flandern Rundt. Foto: Ernst Van Norde.
Matti Breschel og Jakob Fuglsang gør klar til træningstur i november i Toscana. Breschel er ny på Astana i år og forventes at være en af holdets stærkeste kræfter i Flandern Rundt. Foto: Ernst Van Norde.

Han har næppe kørt en brostensklassiker for sidste gang, men i år holder Jakob Fuglsang sig væk fra Flandern Rundt, hvor han sidste år debuterede med en hæderlig 25. plads.

I et program, som er skræddersyet til sæsonens vigtigste mål, Tour de France, kører Fuglsang i stedet det spanske etapeløb Baskerlandet Rundt, hvor hans Astana-hold har store forventninger til, at han leverer et godt resultat.

- Jeg har fundet tilbage til en mere klassisk Tour-optakt, hvor jeg satser på Ardenner-klassikerne, og så ligger Baskerlandet Rundt godt på det tidspunkt, siger Jakob Fuglsang til Ekstra Bladet.

Det nordspanske etapeløb begynder 3. april – dagen efter Flandern Rundt – og slutter en uge før Amstel Gold Race, som sammen med Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège udgør de såkaldte Ardenner-klassikere.

- Hvis jeg skal være godt kørende i Ardennerne, så giver det sig selv, at jeg også er i god form i Baskerlandet. Jeg håber dog, at jeg allerede inden løbet har lavet et par gode resultater, så jeg ikke nødvendigvis skal køre mig helt ud hver dag, siger Fuglsang.

- Jeg kunne godt tænke mig at kunne køre Baskerlandet Rundt som et forberedelsesløb til Ardennerne.

Vil prøve igen
Fuglsang er ikke færdig med brostenene. Han fortæller, at flere holdkammerater – Oscar Gatto, Matti Breschel og Laurens de Vreese – efter hans præstation sidste år gerne havde set ham deltage igen i år.

- Jeg ville helt sikkert gerne køre, men vi har nu så mange specialister på holdet, at jeg i endnu højere grad end sidste år ville skulle køre som hjælperytter, siger Fuglsang.

- Og når løbet så samtidig ligger så tæt på Baskerlandet Rundt, er det ikke et løb, jeg har plads til i programmet i år.

- Men jeg er da nødt til at prøve igen. Når man kører i top 25 i sin debut i Flandern Rundt, skal man selvfølgelig give det en chance mere.

- Det må så bare blive en anden gang, siger Fuglsang.

Den danske Astana-kaptajn kører heller ikke DM i år, idet han i slutningen af juni, når mesterskaberne afvikles i Grindsted, efter alt at dømme vil være på højdetræningslejr som sidste forberedelse til Tour de France.

Se også: Vild med 'Team Danmark': Teamboss hylder sine danskere

Se også: Dansk bjergrytter får Tour-debut

Fuglsangs program for første halvår 2017:

1.-5. februar – Volta a la Comunitat Valenciana

5.-12. marts – Paris-Nice

20.-26. marts – Catalonien Rundt

3.-8. april – Baskerlandet Rundt

16. april – Amstel Gold Race

19. april – Flèche Wallonne

23. april – Liège-Bastogne-Liège

4.-11. juni – Critérium du Dauphiné

15.-18. juni – Route du Sud

1.-23. juli – Tour de France

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil