Tidligere Tour de France-vinder dør efter hjerteanfald

Roger Pingeon, der vandt Tour de France i 1967 og Vuelta a España i 1969, er død i sit hjem - han blev 76 år

Roger Pingeon (tv.) er i den gule trøje ved siden af landsmanden Raymond Poulidor på vej mod den endelige sejr i Touren i 1967.
De to er på vej op ad Mont Ventoux, hvor Pingeons holdkammerat Tom Simpson tæt ved toppen kollapsede og døde. Foto: All Over Press
Roger Pingeon (tv.) er i den gule trøje ved siden af landsmanden Raymond Poulidor på vej mod den endelige sejr i Touren i 1967. De to er på vej op ad Mont Ventoux, hvor Pingeons holdkammerat Tom Simpson tæt ved toppen kollapsede og døde. Foto: All Over Press

Endnu en tidligere Tour de France-vinder er draget mod de evige cykel-jagtmarker.

Vinderen af verdens hårdeste cykelløb i 1967, Roger Pingeon, døde pludseligt søndag morgen i sit hjem i Beaupont i departementet Ain i Frankrig.

Han blev 76 år, men alligevel var det uventet, at han døde, fortalte byens borgmester, Georges Gouly, til det franske telegrambureau AFP.

- Han havde det fint - jeg så ham i går morges. Han var en meget ydmyg person, der havde integreret sig rigtig godt i landsbyens liv og specielt i foreningslivet, sagde Gouly om Pingeon, der flyttede til Beaupont i starten af årtusindet.

Pingeon kørte stort set hele sin karriere for Peugeot-holdet - han var holdkaptajn, da hans holdkammerat Eddy Merckx tilbage i 1966 vandt sit første monument, Milano-Sanremo - og han vandt sin største sejr i 1967 med Tour-gevinsten.

Toer efter altdominerende Merckx
Et par år efter var han tæt på at gentage kunststykket, men der Tour-debuterede eleven Merckx og vandt som den eneste nogensinde samtlige trøjer i løbet.

Pingeon kunne dog trøste sig med, at han tidligere på sæsonen havde vundet Vuelta a España og dermed havde fordoblet sin høst af Grand Tours.

De to sejre blev hans største - i alt er han noteret for 34 af slagsen.

Til sommer kommer Tour de France på 50 års jubilæet for Pingeons sejr meget på hans hjemby, når 9. etape starter i Nantua under 50 km væk fra Beaupont.

Roger Pingeon er den tredje tidligere Tour-vinder, der dør på tre måneder, efter at Ferdi Kübler døde 2. juledag og Roger Walkowiak 6. februar.

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen