Antonelius til FCK

FODBOLD: De danske mestre har hentet den tidligere svenske landsholdsspiller i engelske Coventry

  • Tomas Antonelius spillede sin sidste landskamp for Sverige mod Italien under EM 2000, men håber på plads i den svenske VM-trup med en god indsats for FC København i foråret.
Tomas Antonelius spillede sin sidste landskamp for Sverige mod Italien under EM 2000, men håber på plads i den svenske VM-trup med en god indsats for FC København i foråret.
1/2
Næste »
FC København sikrede sig mandag afløseren for Thomas Rytter. Ny mand hos løverne er den 29-årige tidligere svenske landsholdsspiller Tomas Antonelius, der har haft svært ved at tilspille sig en plads på Coventrys mandskab i den næstbedste engelske række.

Forsvarsspilleren, der var med i den svenske landsholdstrup ved EM 2000, var fra 1997 til 1999 med til at vinde det svenske mesterskab og den svenske pokalturnering to gange med AIK. Herefter kom han til Coventry, der på det tidspunkt spillede i Premier League.

En knæskade under EM 2000 satte ham ud af spillet i det meste af sidste sæson. I indeværende sæson er det blevet til seks kampe for Coventry.

- Jeg glæder mig til at komme til Skandinaviens bedste klub. I min tid i AIK Stockholm fik jeg smag for international fodbold, og jeg fornemmer, at FC København er en klub med store ambitioner. Jeg håber endvidere at komme i betragtning til en plads i den svenske VM-trup, siger svenskeren, der senest var i aktion i nationaltrøjen mod Italien under EM 2000.

Forsvarsspilleren, der i spillestil minder en del om Thomas Rytter, har været besigtiget af FC København ved flere lejligheder.

- Jeg har fulgt Tomas i lang tid, og han var øverst på toppen af den liste af spillere, jeg gerne ser i FC København. Han har vigtig international erfaring, og så er han en stærk forsvarsspiller, der også kan bidrage i offensiven, forklarer FC Københavns sportsdirektør, Niels-Christian Holmstrøm.

- Man kan sige, at vi erstatter en Thomas med en Tomas! Tomas Antonelius ligner på mange måder Thomas Rytter. Tomas har næsten den samme kropsbygning og hans spillestil ligner også Thomas Rytters. Jeg er meget tilfreds med, at vi har været i stand til at imødekomme vor cheftræners ønske med hensyn til Tomas Antonelius.

Antonelius har underskrevet en kontrakt gældende frem til sommeren 2005, og er med i truppen, når mestrene drager på 15 dages træningslejr i Sydafrika.

Der er ingen oplysninger om overgangssummen.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Søndagens rygtebørs (opdat.): Målmandslegende vil have Casillas til Frankrig
Ingen mål i Danmarks skæbnekamp mod Rumænien
Bedst og værst: Sæbeøje til Kjær og spændende dansk midtbane
Holland fyrer sin landstræner
Southgate: Glad for, at Defoe får scoret
Hart efter England-sejr: Det var ikke kønt
EKSTRA Sport og spil