Mystik i matchfixingsag: 61 gevinster ikke afhentet

DBU regnede med flere skyldige i matchfixingsag - kun én har fået en straf - 61 gevinster er aldrig afhentet

  • Kristoffer Wichmann (t.v.) er involveret i en matchfixingsag, hvor mange af gevinsterne ikke er indløst. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kristoffer Wichmann (t.v.) er involveret i en matchfixingsag, hvor mange af gevinsterne ikke er indløst. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Dansk Boldspil-Union (DBU) har idømt fodboldspilleren Kristoffer Wichmann fra FC Vestsjælland en karantæne på seks måneder i en sag om matchfixing og indlevering af i alt 96 spillekuponer.

Det er dog kun 35 af kuponerne, der siden er forsøgt indløst.

- Da vi begyndte at rode i sagen, så stoppede indleveringen af de sidste kuponer, siger sikkerhedschef i DBU, Henrik Kjær Jensen.

- Det er da meget mistænkeligt. Vi kunne da meget godt tænke os at finde ud af, hvem der vil lade 61 kuponer ligge, siger han.

Læs også:

Se også: Matchfixingdømt spiller suspenderet

På kuponerne var der spillet på både Kristoffer Wichmanns egen klub, FC Vestsjælland, i en kamp mod Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) og på en kamp mellem Vanløse og Hvidovre.

Da DBU indledte undersøgelsen, regnede fodboldunionen med, at der var flere involverede i sagen. Det er dog kun lykkedes at fælde dom over FC Vestsjælland-anføreren.

Læs også:

Related content

Det ærgrer DBU's formand, Allan Hansen, at det ikke er lykkedes at finde ud af, om den anden kamp spiller en rolle i sagen, og hvor de sidste 61 kuponer er blevet af.

- Hvis man kigger på summen på indicier (for at der var flere implicerede, red.) og på, at der stadig er 61 kuponer, der ikke er afhentet, så kunne jeg da godt tænke mig at få afdækket hvorfor, siger han.

- Jeg synes, det er ærgerligt, når man har sådan en sag, at man ikke har været i stand til at grave helt til bunds i den, siger Allan Hansen.

Læs også:

Se også: Wichmanns chef: Ingen kommentar

De resterende 61 vinderkuponer er nu ugyldige, da det kun er muligt at indkræve præmien i op til et år, efter at kampen er spillet.

- Så der er nogen, der har lidt et tab, og fundet det nødvendigt ikke at give sig til kende, vurderer Henrik Kjær Hansen.

Sagen ses som afsluttet, med mindre der måtte komme nye oplysninger frem.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
AC i venteposition: Forventer at få chancen, hvis Chelsea henter mig tilbage
AGF-målmand indkaldt til U21-landsholdet
Simeone: Griezmann kan smutte når som helst
Eriksen om den svære vej til VM: Alt eller intet mod Rumænien
FCK rasede forgæves: Flere CL-pladser til de store
Islandsk forsvarsklippe trives i Brøndby: Jeg savnede voksenfodbold
EKSTRA Sport og spil