Randers fightede sig i semifinalen

Kronjyderne vendte 0-1 til 2-1 mod FC Midtjylland og er klar til semifinalerne

  • Santiago Villafane var med for FCM i dagens pokalkamp mod Randers. (Foto: Anders Brohus)
Santiago Villafane var med for FCM i dagens pokalkamp mod Randers. (Foto: Anders Brohus)

RANDERS (ekstrabladet.dk): Intet overgår Randers FC's indædte fightervilje. Her til aften sled kronjyderne sig i semifinalerne af DBU pokalen efter et uimodståeligt comeback hjemme mod FC Midtjylland.

Drømmen blev naturligvis sparket til live af Ronnie Schwartz, der ignorerede, at de lyseblå gennem 47 minutter havde præsteret langt under niveau. Første gang, Randers FC fik en ordentlig chance i kampen, huggede Schwartz til som en erfaren gunslinger midt på hovedgaden high noon i det vilde vesten.

Schwartz fik kantet Jesper Lauridsen af i feltet og stod pludselig med en evighed til at udplacere Jonas Lössl.

1-1 og dermed var Randers FC pludselig tilbage i en kamp som de sekunder tidligere stort set havde tabt, da en helt fri Santiago Villafane havde hugget på stolpen.

Læs også:

Brandrup rødt DBU Pokalen - 29. nov. 2012 TV: Se Brandrups forrykte udvisning

Udligningen gav Randers FC en livline i kampen, og lidt efter lidt blev spillet bedre. Nervøsiteten blev fortrængt af et massivt spilovertag. Og det var helt logisk, da indskiftede Jonas Kamper midt i anden halvleg kunne bringe semifinalen inden for rækkevidde.

Hans indlæg nåede frem til Alexander Fischer, der fik hugget til nøjagtigt så hårdt, at Jonas Lössls parade ikke kunne hindre 2-1-føringen.

Skader, sygdom og generelle hensyn til spillerne betød, at 'Ulvene' havde skiftet syv spillere i forhold til mandagskampen mod AGF - således var den totalt uprøvede U19-spiller Ebere Paul Onuachu, 18 år, smidt i aktion fra start sammen med den 17-årige Tjørring-knægt Pione Sisto.

Over for den sammenbragte flok stod et hjemmehold med tre hviledage ekstra i stort set stærkeste opstilling. Kun Jonas Borring hørte til kategorien marginalspillere.

Læs også:

Se også: Drømmefarvel: Mike Jensen sparker FCK ud af pokalen

Der kan anlægges to vinkler på første halvleg. Set med Randers-øjne bevægede holdet sig i lange perioder i grænselandet for det apatiske. De tempofyldte opspil over kanterne var stort set fraværende - og samtidig var pasningerne i den centrale område omkring Christian Keller under lavmålet.

Omvendt skal FC Midtjylland roses for en indsats tæt på det optimale. Mads Albæk fortsatte sin hastigt stigende formkurve, mens et par af hans jævnaldrende - Erik Sviatchenko og Jesper Lauridsen - gjorde det fremragende i bagkæden.

Og det var netop et opportunistisk raid af 21-årige Jesper Lauridsen, der var skyld i, at ulvene helt fortjent åbnede scoringen. Backen brød et Randers-opspil ved Jonas Borring og drønede frem i banen, hvor hans indlæg lidt tilfældigt landede for fødderne af Petter Andersson, som havde masser af tid til at gøre det til 1-0.

I sidste ende blev den scoring kun af kosmetisk betydning. Randers FC's fightervilje vendte sagerne i anden halvleg. Og selv om FC Midtjylland fik et par tilløb til chancer i slutfasen, så kom kronjydernes pokalsucces aldrig for alvor i fare.

Randers FC-FC Midtjylland 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Petter Andersson (43. minut). 1-1 Ronnie Schwartz (48. minut). 2-1 Alexander Fischer (61. minut)

Tilskuere: 3.704

Kvartfinalerne i DBU Pokalen:

Brøndby-FC København 1-0

Lyngby-Esbjerg 1-2

Randers-FC Midtjylland 2-1

OB-AC Horsens 2-4 efs.

Semifinalerne i DBU Pokalen:

Lodtrækningen til semifinalerne:

Randers FC-AC Horsens

Brøndby IF-Esbjerg fB

1. semifinalekamp spilles 10.-11. april, returkampene spilles 24.-25. april

Finalen i DBU Pokalen spilles Kristi Himmelfartsdag 9. maj i Parken

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Luis Garcia: Håber, Coutinho bliver i Liverpool
Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere
Brøndby-stopper degraderet på landsholdet: Jeg er ikke skuffet
Saksesparkshelten Tullberg vender tilbage til AGF: Skal være U19-træner
Trods svensk interesse: Esbjerg vil forlænge med topscoreren
Optakt: Rumænien - Danmark
EKSTRA Sport og spil