Randers fightede sig i semifinalen

Kronjyderne vendte 0-1 til 2-1 mod FC Midtjylland og er klar til semifinalerne

Santiago Villafane var med for FCM i dagens pokalkamp mod Randers. (Foto: Anders Brohus)
Santiago Villafane var med for FCM i dagens pokalkamp mod Randers. (Foto: Anders Brohus)

RANDERS (ekstrabladet.dk): Intet overgår Randers FC's indædte fightervilje. Her til aften sled kronjyderne sig i semifinalerne af DBU pokalen efter et uimodståeligt comeback hjemme mod FC Midtjylland.

Drømmen blev naturligvis sparket til live af Ronnie Schwartz, der ignorerede, at de lyseblå gennem 47 minutter havde præsteret langt under niveau. Første gang, Randers FC fik en ordentlig chance i kampen, huggede Schwartz til som en erfaren gunslinger midt på hovedgaden high noon i det vilde vesten.

Schwartz fik kantet Jesper Lauridsen af i feltet og stod pludselig med en evighed til at udplacere Jonas Lössl.

1-1 og dermed var Randers FC pludselig tilbage i en kamp som de sekunder tidligere stort set havde tabt, da en helt fri Santiago Villafane havde hugget på stolpen.

Læs også:

DBU Pokalen - 29. nov. 2012 - kl. 15:47 TV: Se Brandrups forrykte udvisning

Udligningen gav Randers FC en livline i kampen, og lidt efter lidt blev spillet bedre. Nervøsiteten blev fortrængt af et massivt spilovertag. Og det var helt logisk, da indskiftede Jonas Kamper midt i anden halvleg kunne bringe semifinalen inden for rækkevidde.

Hans indlæg nåede frem til Alexander Fischer, der fik hugget til nøjagtigt så hårdt, at Jonas Lössls parade ikke kunne hindre 2-1-føringen.

Skader, sygdom og generelle hensyn til spillerne betød, at 'Ulvene' havde skiftet syv spillere i forhold til mandagskampen mod AGF - således var den totalt uprøvede U19-spiller Ebere Paul Onuachu, 18 år, smidt i aktion fra start sammen med den 17-årige Tjørring-knægt Pione Sisto.

Over for den sammenbragte flok stod et hjemmehold med tre hviledage ekstra i stort set stærkeste opstilling. Kun Jonas Borring hørte til kategorien marginalspillere.

Læs også:

Se også: Drømmefarvel: Mike Jensen sparker FCK ud af pokalen

Der kan anlægges to vinkler på første halvleg. Set med Randers-øjne bevægede holdet sig i lange perioder i grænselandet for det apatiske. De tempofyldte opspil over kanterne var stort set fraværende - og samtidig var pasningerne i den centrale område omkring Christian Keller under lavmålet.

Omvendt skal FC Midtjylland roses for en indsats tæt på det optimale. Mads Albæk fortsatte sin hastigt stigende formkurve, mens et par af hans jævnaldrende - Erik Sviatchenko og Jesper Lauridsen - gjorde det fremragende i bagkæden.

Og det var netop et opportunistisk raid af 21-årige Jesper Lauridsen, der var skyld i, at ulvene helt fortjent åbnede scoringen. Backen brød et Randers-opspil ved Jonas Borring og drønede frem i banen, hvor hans indlæg lidt tilfældigt landede for fødderne af Petter Andersson, som havde masser af tid til at gøre det til 1-0.

I sidste ende blev den scoring kun af kosmetisk betydning. Randers FC's fightervilje vendte sagerne i anden halvleg. Og selv om FC Midtjylland fik et par tilløb til chancer i slutfasen, så kom kronjydernes pokalsucces aldrig for alvor i fare.

Kvartfinalerne i DBU Pokalen:

Brøndby-FC København 1-0

Lyngby-Esbjerg 1-2

Randers-FC Midtjylland 2-1

OB-AC Horsens 2-4 efs.

Semifinalerne i DBU Pokalen:

Lodtrækningen til semifinalerne:

Randers FC-AC Horsens

Brøndby IF-Esbjerg fB

1. semifinalekamp spilles 10.-11. april, returkampene spilles 24.-25. april

Finalen i DBU Pokalen spilles Kristi Himmelfartsdag 9. maj i Parken

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen