DBU Pokalen

Zanka: Pokaltitlen giver os et boost

Mathias 'Zanka' Jørgensen fik måske en fornem sidste afsked med FC København, der torsdag vandt pokaltitlen

  • Jubel (Foto: Lars Poulsen)
Jubel (Foto: Lars Poulsen)

Pokalfinaletriumfen var måske Mathias "Zanka" Jørgensens sidste optræden for FC København. Efter denne sæson skifter midterforsvareren til hollandske PSV Eindhoven på en fri transfer.

Der resterer to spillerunder i Superligaen, og andre FCK-spillere skal formentlig tilbage i startelleveren, så 'Zanka' kan have spillet sin sidste kamp for FCK.

- Så sluttede jeg i hvert fald på højt niveau. Jeg håber, at jeg kan få lov at sige ordentligt farvel med guld på onsdag, siger Mathias 'Zanka' Jørgensen.

Se mere:

Se også: FCK-træner: Nu skal vi gøre det færdigt

Det endte med en 1-0-sejr over Horsens, og det kan give lidt ekstra selvtillid til FCK-truppen, der kun har hentet to point i de seneste tre superligakampe.

- Pokaltitlen giver et boost. Vi ved alle sammen, hvad vores primære mål er i denne sæson. Det er at vinde Superligaen. Det er prioritet nummer et. Det vil det altid være for FC København.

- Når det så er sagt, så prøver vi at vinde alt, vi kommer i nærheden af. Der er to primære turneringer, vi kan vinde i Danmark, og nu har vi nået den ene af dem, og så skal vi gå efter den anden på søndag, siger FCK-anføreren.

Læs også:

Se også: Pokalfesten udeblev i Parken

I selve finalen mod Horsens var 'Zanka' påpasselig sammen med resten af FCK-forsvaret, som dog blev testet rigeligt i kampens slutfase.

- Vi spillede en fornuftig første halvleg og kom fortjent foran. Vi holdt Horsens fra chancer, men i anden halvleg kom Horsens tættere på, da de skulle satse.

- Horsens kom mere med og blev mere nærgående i den sidste halve time, men havde ikke koldblodigheden. Og omvendt fik vi heller ikke straffet Horsens på vores kontrachancer, siger han.

Seneste Ekstra Bladet job

Seneste fodbold

Hent flere

Mest læst i fodbold

Hent flere
Tipsbladet

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk