Superligaen 10 min. siden
Superligaens sæbehandsker: Sølvvinder med kæmpe drops
Landsholdsfodbold 17 min. siden
Med på et afbud: På vej til Sydkorea – skal til Japan i stedet for
Allan Olsen 1 time siden
I jubler Brøndby, men I er slet ikke Europa-klar
Håndbold 1 time siden
KIF er til spansk: Forstærker sig med seks nye spillere
FC København 1 time siden
Delaney: Sandsynligt jeg bliver i FCK
Landsholdsfodbold 1 time siden
Mike: Jeg er kommet for at blive
Tysk fodbold 2 timer siden
Dansker foran kæmpeskifte: Skal erstatte ny Liverpool-målmand
Sport 2 timer siden
Efter halvt års tavshed: Fupjournalist tilbage på banen
FC Midtjylland 3 timer siden
Udskældt FCM-fløj overvejer exit
Håndbold 3 timer siden
Dansker afløser dansker i rumænsk storklub
Jan Jensen 3 timer siden
Voldsomt angreb: Tilliden til Klavs Bruun og Wilbek er væk
Cykling 4 timer siden
Kæmpe dansk Tour-bet: Bak misser årets Tour de France
Skotland 4 timer siden
Fodboldklub i shitstorm: Topløs model forarger
Silkeborg IF 4 timer siden
Ny Superliga-klub handler i Vejle
Landsholdsfodbold 4 timer siden
Nicolai Jørgensen melder afbud til landsholdstur
AGF 5 timer siden
Glen sender AGF-legende ud på bænken
Boksning 5 timer siden
Bokseballade: Du skal ikke genere min familie!
Premier League 5 timer siden
Manchester United forlænger med angrebskomet
OL 2016 5 timer siden
Mads Rasmussen om ny OL-chance: Det er et svineheld
Håndbold 5 timer siden
Wilbek genkender ikke billede af hård trænerevaluering

Succes-historien: Her hitter danske fodboldspillere

Der er succes over hele linjen for de danske spillere i Belgien. Tre er allerede klar til mesterskabsslutspillet, mens de to sidste kæmper om den sjette og sidste plads

  • Lasse Nielsen (tv.) er en de danske spillere, der har stor succes i belgisk fodbold. Her ses den tidligere AaB'er i aktion i en Champions League-kamp mod Lyon (Foto: AP)
Lasse Nielsen (tv.) er en de danske spillere, der har stor succes i belgisk fodbold. Her ses den tidligere AaB'er i aktion i en Champions League-kamp mod Lyon (Foto: AP)

Ikke siden Olsen, Elkjær, Brylle og Arnesen huserede på de kanter, har der været så stor dansk succes i belgisk fodbold.

I en tid, da der tales så meget om danske spilleres problemer med at slå igennem i udlandet, er Belgien en behagelig undtagelse.

Navnerne er naturligvis ikke nærheden af 80’er koryfæernes, men i al stilhed har fem – mere eller mindre - ukendte danskere sørget for rød-hvid succes i Belgien. 

Tre af de fem danskere i belgisk fodbold er sikre på at havne i mesterskabsslutspillet, mens de to sidste lige nu kæmper om den sjette og sidste plads.

Se også: Finsk landstræner bejler til ukendt succes-dansker

En af succesdanskerne er Brian Hamalainen, der er startet 2016 fremragende efter at have tilbragt over ét år udenfor med en alvorlig knæskade.

Det lå ikke til, at den 26-årige venstre back skulle have meget spilletid i Genk i denne sæson, men han er startet inde i samtlige kampe siden nytår.

- Ens mentalitet bliver jo først rigtig testet, når man møder modgang. Det er der, at man skal vise, at man er i stand til at rejse sig og kæmpe videre.

- Det er vigtigt, at man bare bliver ved med at arbejde hårdt. Det nytter ikke at kaste håndklædet i ringen og rejse hjem til Danmark, hvis man i noget tid er på bænken eller helt uden for truppen. Det kan ske, siger Brian Hamalainen til Ekstra Bladet.

Se også: Værsgo Åge: Drop Bendtner - her er din startopstilling

Den tidligere Lyngby-spiller har været i belgisk fodbold i fire og et halvt år nu, og det er en noget hårdere fodboldkultur, han oplever.

- Man skal være klar på, at det er ikke så sukkersødt, som det kan være derhjemme.

- Selvfølgelig bliver også stillet krav og talt med store bogstaver i Superligaen, men man skal indstille sig på, at man ikke får en forklaring på alt, siger Hamalainen, der har kontraktudløb til sommer og søger væk fra Genk:

- Det gavner selvfølgelig min situation i forhold til andre klubber, at jeg heldigvis spiller igen. Nu venter jeg og ser, hvad der kommer af muligheder.

Det er agent Michael Stensgaard fra People In Sport, der skal lave det opsøgende arbejde i den forbindelse, og han har allerede fået tilbud, som der dog er blevet takket nej til.

- Brian er ikke typen, der går i panik. Nu skal vi have et overblik over mulighederne. Han har is i maven og er et godt eksempel på den mentalitet, som vi taler så meget om, at danske spillere mangler.

- Han er kommet tilbage fra en alvorlig skade og er tilbage i varmen i Genk, selv om det så sort ud, siger Michael Stensgaard, der mener, at andre spillere kan tage ved lære af eksemplet Hamalainen.

Se også: Sviatchenko: Presset er 10 gange større i Celtic

- Hvis danske spillere skal have succes i udlandet, så skal de vide, at der kommer hårdere perioder, hvor det ser sort ud.

- Sådan er det for alle, medmindre du hedder Messi eller Ronaldo. Du kan blive skadet, der kan komme en ny træner eller en ny konkurrent til din plads.

- Det er der, at du skal sætte dig igennem og bryde igennem de filtre. Det er den mentalitet, som vi forsøger at lære vores spillere, siger Michael Stensgaard, der har tre af de fem succesdanskere i Belgien.

***

De fem succesdanskere i belgisk fodbold

Skader har ødelagt meget i Nicklas Pedersens karriere, men den tildligere landsholdsspiller er nu tilbage på banen i Oostende (Foto: Lars Poulsen) Skader har ødelagt meget i Nicklas Pedersens karriere, men den tildligere landsholdsspiller er nu tilbage på banen i Oostende (Foto: Lars Poulsen)  

Nicklas Pedersen, Oostende

Den tidligere landsholdsangriber var gledet ud i periferien i mesterklubben Gent, hvor skader ødelagde meget af hans ophold. Gent ønskede at komme af med den løntunge dansker, der sidst i transfervinduet skiftede til Oostende. Han fik debut for sin nye klub i sidste weekend.

Den tidligere AaB'er Henrik Dalsgaard (tv.) har gjort det godt i Zulte Waregem (Foto: Zeus) Den tidligere AaB'er Henrik Dalsgaard (tv.) har gjort det godt i Zulte Waregem (Foto: Zeus)  

Henrik Dalsgaard, Zulte Waregem

Den tidligere AaB’er har fået en god start på tilværelsen i Belgien. Den hurtige back, der skiftede på en fri transfer, har spillet samtlige syv kampe fra start i sin nye klub Zulte Waregem og bidraget med to scoringer. Zulte ligger aktuelt til at få en plads i mesterskabsslutspillet.

Lasse Nielsen (tv.) er fast mand i mesterklubben Gent og spillet Champions League-fodbold i denne sæson (Foto: AP) Lasse Nielsen (tv.) er fast mand i mesterklubben Gent og spillet Champions League-fodbold i denne sæson (Foto: AP)  

Lasse Nielsen, Gent

Midterforsvareren har været stærk i Gent efter et mindre godt ophold i hollandsk fodbold. Han var i sidste sæson med til at vinde mesterskabet og har spillet 27 af 28 ligakampe. Bliver betragtet som én af de bedste forsvarere i Belgien og holdt den nuværende FCK’er Erik Johansson helt ude.

Alexander Scholz (th.) er tilbage efter en skade og jagter en slutspilsplads med Standard Liege (Foto: AP) Alexander Scholz (th.) er tilbage efter en skade og jagter en slutspilsplads med Standard Liege (Foto: AP)  

Alexander Scholz, Standard Liége

Den tidligere Vejle-mand har et fint navn i belgisk fodbold og skiftede for et år siden fra Lokeren til Standard Liége. En skade holdt ham ude i starten af denne sæson, men han har været fast mand i forsvaret siden starten af december i traditionsklubben, der kæmper hårdt for at nå mesterskabsslutspillet.

Brian Hamalainen har kæmpet sig tilbage efter en alvorlig skade og spiller nu igen fast for Genk (Foto: Zeus) Brian Hamalainen har kæmpet sig tilbage efter en alvorlig skade og spiller nu igen fast for Genk (Foto: Zeus)  

Brian Hamalainen, Genk

Den tidligere Lyngby-back er inde i sit femte år i belgisk fodbold. Han startede i Zulte Waregem og blev siden solgt til Genk. Hamalainen blev ramt af en alvorlig knæskade i efteråret 2014 og var ude af holdet i over et år, men har kæmpet sig tilbage og spillet alle syv kampe i 2016 fra start i klubben, der er slutspilsklar.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Tipsbladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Bisgaard Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen