Premier League 4 min. siden
Arsenal-anfører ude resten af året
Formel 1 43 min. siden
SMS-indsamling skal redde hans Formel 1-plads
Champions League 1 time siden
Dansk stortalent får debut i CL: Er lovet startplads
EKSTRA
Formel 1-diktatoren Bernie Ecclestone: Beundrer både Putin og Hitler
Spansk fodbold 2 timer siden
Økonomisk krise, hvor?! Barcelona præsenterer kæmpe million-overskud
Formel 1 2 timer siden
Skraber bunden: Så dårlig var Kevin i Ungarn
Dansk fodbold 4 timer siden
Stjernetrænere stiller op for afdød kammerat
OL 2016 4 timer siden
Indrømmer katastrofal forberedelse: Under halvdelen af OL-byen er færdig
Liverpool 4 timer siden
Liverpool-profil smidt hjem fra træningslejr
Formel 1 5 timer siden
Formel 1-chefs svigermor er kidnappet i Brasilien
Håndbold 5 timer siden
Dansk bombers svære valg før OL: Zika eller kolik
Spansk fodbold 7 timer siden
Tæt på stort skifte: Sisto nærmer sig spansk danskerklub
Chelsea 14 timer siden
Tevez lover troskab: Siger nej, hvis Chelsea vil have mig
Italiensk fodbold 14 timer siden
Efter syv år i Real: Nu skifter han til AC Milan
Manchesteru 14 timer siden
United vil snyde ligarivaler for Bonucci
OL 2016 15 timer siden
Håndboldforbund vil dopingteste russere før OL
Premier League 15 timer siden
Tidligere Chelsea-talent død: Blev kun 31 år
Formel 1 16 timer siden
Rivalens fremgang: Presset stiger på Kevin
Formel 1 17 timer siden
Flirter med Renault: En interessant mulighed
OL 2016 17 timer siden
Rikke Møllers rival stritter imod: Vil omstøde OL-afgørelse

Succes-historien: Her hitter danske fodboldspillere

Der er succes over hele linjen for de danske spillere i Belgien. Tre er allerede klar til mesterskabsslutspillet, mens de to sidste kæmper om den sjette og sidste plads

  • Lasse Nielsen (tv.) er en de danske spillere, der har stor succes i belgisk fodbold. Her ses den tidligere AaB'er i aktion i en Champions League-kamp mod Lyon (Foto: AP)
Lasse Nielsen (tv.) er en de danske spillere, der har stor succes i belgisk fodbold. Her ses den tidligere AaB'er i aktion i en Champions League-kamp mod Lyon (Foto: AP)

Ikke siden Olsen, Elkjær, Brylle og Arnesen huserede på de kanter, har der været så stor dansk succes i belgisk fodbold.

I en tid, da der tales så meget om danske spilleres problemer med at slå igennem i udlandet, er Belgien en behagelig undtagelse.

Navnerne er naturligvis ikke nærheden af 80’er koryfæernes, men i al stilhed har fem – mere eller mindre - ukendte danskere sørget for rød-hvid succes i Belgien. 

Tre af de fem danskere i belgisk fodbold er sikre på at havne i mesterskabsslutspillet, mens de to sidste lige nu kæmper om den sjette og sidste plads.

Se også: Finsk landstræner bejler til ukendt succes-dansker

En af succesdanskerne er Brian Hamalainen, der er startet 2016 fremragende efter at have tilbragt over ét år udenfor med en alvorlig knæskade.

Det lå ikke til, at den 26-årige venstre back skulle have meget spilletid i Genk i denne sæson, men han er startet inde i samtlige kampe siden nytår.

- Ens mentalitet bliver jo først rigtig testet, når man møder modgang. Det er der, at man skal vise, at man er i stand til at rejse sig og kæmpe videre.

- Det er vigtigt, at man bare bliver ved med at arbejde hårdt. Det nytter ikke at kaste håndklædet i ringen og rejse hjem til Danmark, hvis man i noget tid er på bænken eller helt uden for truppen. Det kan ske, siger Brian Hamalainen til Ekstra Bladet.

Se også: Værsgo Åge: Drop Bendtner - her er din startopstilling

Den tidligere Lyngby-spiller har været i belgisk fodbold i fire og et halvt år nu, og det er en noget hårdere fodboldkultur, han oplever.

- Man skal være klar på, at det er ikke så sukkersødt, som det kan være derhjemme.

- Selvfølgelig bliver også stillet krav og talt med store bogstaver i Superligaen, men man skal indstille sig på, at man ikke får en forklaring på alt, siger Hamalainen, der har kontraktudløb til sommer og søger væk fra Genk:

- Det gavner selvfølgelig min situation i forhold til andre klubber, at jeg heldigvis spiller igen. Nu venter jeg og ser, hvad der kommer af muligheder.

Det er agent Michael Stensgaard fra People In Sport, der skal lave det opsøgende arbejde i den forbindelse, og han har allerede fået tilbud, som der dog er blevet takket nej til.

- Brian er ikke typen, der går i panik. Nu skal vi have et overblik over mulighederne. Han har is i maven og er et godt eksempel på den mentalitet, som vi taler så meget om, at danske spillere mangler.

- Han er kommet tilbage fra en alvorlig skade og er tilbage i varmen i Genk, selv om det så sort ud, siger Michael Stensgaard, der mener, at andre spillere kan tage ved lære af eksemplet Hamalainen.

Se også: Sviatchenko: Presset er 10 gange større i Celtic

- Hvis danske spillere skal have succes i udlandet, så skal de vide, at der kommer hårdere perioder, hvor det ser sort ud.

- Sådan er det for alle, medmindre du hedder Messi eller Ronaldo. Du kan blive skadet, der kan komme en ny træner eller en ny konkurrent til din plads.

- Det er der, at du skal sætte dig igennem og bryde igennem de filtre. Det er den mentalitet, som vi forsøger at lære vores spillere, siger Michael Stensgaard, der har tre af de fem succesdanskere i Belgien.

***

De fem succesdanskere i belgisk fodbold

Skader har ødelagt meget i Nicklas Pedersens karriere, men den tildligere landsholdsspiller er nu tilbage på banen i Oostende (Foto: Lars Poulsen) Skader har ødelagt meget i Nicklas Pedersens karriere, men den tildligere landsholdsspiller er nu tilbage på banen i Oostende (Foto: Lars Poulsen)  

Nicklas Pedersen, Oostende

Den tidligere landsholdsangriber var gledet ud i periferien i mesterklubben Gent, hvor skader ødelagde meget af hans ophold. Gent ønskede at komme af med den løntunge dansker, der sidst i transfervinduet skiftede til Oostende. Han fik debut for sin nye klub i sidste weekend.

Den tidligere AaB'er Henrik Dalsgaard (tv.) har gjort det godt i Zulte Waregem (Foto: Zeus) Den tidligere AaB'er Henrik Dalsgaard (tv.) har gjort det godt i Zulte Waregem (Foto: Zeus)  

Henrik Dalsgaard, Zulte Waregem

Den tidligere AaB’er har fået en god start på tilværelsen i Belgien. Den hurtige back, der skiftede på en fri transfer, har spillet samtlige syv kampe fra start i sin nye klub Zulte Waregem og bidraget med to scoringer. Zulte ligger aktuelt til at få en plads i mesterskabsslutspillet.

Lasse Nielsen (tv.) er fast mand i mesterklubben Gent og spillet Champions League-fodbold i denne sæson (Foto: AP) Lasse Nielsen (tv.) er fast mand i mesterklubben Gent og spillet Champions League-fodbold i denne sæson (Foto: AP)  

Lasse Nielsen, Gent

Midterforsvareren har været stærk i Gent efter et mindre godt ophold i hollandsk fodbold. Han var i sidste sæson med til at vinde mesterskabet og har spillet 27 af 28 ligakampe. Bliver betragtet som én af de bedste forsvarere i Belgien og holdt den nuværende FCK’er Erik Johansson helt ude.

Alexander Scholz (th.) er tilbage efter en skade og jagter en slutspilsplads med Standard Liege (Foto: AP) Alexander Scholz (th.) er tilbage efter en skade og jagter en slutspilsplads med Standard Liege (Foto: AP)  

Alexander Scholz, Standard Liége

Den tidligere Vejle-mand har et fint navn i belgisk fodbold og skiftede for et år siden fra Lokeren til Standard Liége. En skade holdt ham ude i starten af denne sæson, men han har været fast mand i forsvaret siden starten af december i traditionsklubben, der kæmper hårdt for at nå mesterskabsslutspillet.

Brian Hamalainen har kæmpet sig tilbage efter en alvorlig skade og spiller nu igen fast for Genk (Foto: Zeus) Brian Hamalainen har kæmpet sig tilbage efter en alvorlig skade og spiller nu igen fast for Genk (Foto: Zeus)  

Brian Hamalainen, Genk

Den tidligere Lyngby-back er inde i sit femte år i belgisk fodbold. Han startede i Zulte Waregem og blev siden solgt til Genk. Hamalainen blev ramt af en alvorlig knæskade i efteråret 2014 og var ude af holdet i over et år, men har kæmpet sig tilbage og spillet alle syv kampe i 2016 fra start i klubben, der er slutspilsklar.

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport

Seneste fodbold

Hent flere

Mest læst i fodbold

Hent flere
Tipsbladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen