AaB

AaB-fans til angreb på FCK

- Vi har svært ved at se, hvordan en forringelse af forholdene for udeholdets fans - krydret med en markant prisstigning - går hånd i hånd med det gode værtskab, siger formand for AaB Support Club forud for søndagens topkamp i Parken

  • AaB-fansene er utilfredse med, at udebaneafsnittet i Parken er blevet rykket, og at de oven i købet skal betale mere for at komme ind (Foto: Jens Dresling)
AaB-fansene er utilfredse med, at udebaneafsnittet i Parken er blevet rykket, og at de oven i købet skal betale mere for at komme ind (Foto: Jens Dresling)

Når AaB søndag gæster Parken, må de medrejsende nordjyske tilhængere finde sig i, at deres plads er blevet rykket – og at det er blevet dyrere for dem at komme ind i nationalarenaen.

FC København har op til forårssæsonen flyttet udebaneafsnittet fra den ene endetribune til hjørnet på den ene langside.

Det vækker irritation i det nordjyske, hvor AaB-fansene mener, at de skal betale mere for dårligere pladser.

- Vi har i AaB Support Club svært ved at se, hvordan en forringelse af forholdene for udeholdets fans – krydret med en markant prisstigning – går hånd i hånd med det gode værtskab, siger Mads Aagaard, formand for AaB Support Club, i en pressemeddelelse.

RANDERS: REPORTAGE Randers FC Superligaen - 11. mar. 2016 Konetyven Keller taler ud: Naturligt, at jeg er færdig som anfører

Den nordjyske fanklub mener, at FCK potentielt dræber den gode stemning ved at flytte udeholdets tilhængere og hæve billetprisen for dem.

AaB’erne kan sagtens forstå, at de ikke får de bedste pladser på stadion, men har til gengæld svært ved at forstå, at de som gæster fremover skal betale 50 kr. mere for at komme ind end FCK’s mest aktive fans, der har deres fast pladser bag det ene mål.

- Den gode fodboldkulisse handler om at få så mange på stadion som overhovedet muligt.

- Prisstigninger, som den vi ser i København, modarbejder desværre arbejdet for at skabe de gode rammer på danske fodboldstadions og skaber blot yderligere barrierer for nye fans, siger Mads Aagaard, der opfordrer FCK til at sænke priserne for udeholdets tilskuere eller optimere de fysiske rammer.

Flere andre fanklubber – deriblandt FCM’s Black Wolves (FCM), AGF Fanklub og Danske Fodbold Fanklubber - er medafsendere på pressemeddelelsen fra AaB Support Club.

Ifølge AaB Support Clubs undersøgelse betaler udeholdets fans det samme som hjemmeholdets aktive fans på ti ud af 12 Superliga-stadioner, men altså ikke i København, hvor der søndag kl. 18 fløjes op til topkamp.

FCK: Derfor er udebanetilhængerne blevet rykket

- Baggrunden for, at vi har rykket udeholdets fans, er at vi har en enorm efterspørgsel på vores familietribune, som senest var totalt udsolgt mod Esbjerg.

- Vi er rigtig glade for, at der er så mange børn og familier, der vil ind til vores kampe, og det har vi valgt at prioritere, at flest muligt af dem kan. Grunden til, at udeholdets fans har fået den placering, de har, er af sikkerhedsmæssige og praktiske årsager og den klart bedste løsning.

- Vi synes, at det er et rigtigt godt tribuneafsnit, de har fået, som er fuldt på højde med, hvad man ellers ser i Danmark og i Europa, men vi arbejder selvfølgelig hele tiden på at gøre det endnu bedre.

- Omkring prisen så har vi gennemgået vores struktur og på den baggrund har vi justeret prisen, så det nu er en kategori B i stedet for A. Det er altid præcis den samme for en fan af udeholdet, som den er for en FCK-fan, der sidder på en tilsvarende plads på stadion, skriver FCK's pressechef Jes Mortensen i en mail til Ekstra Bladet

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Startopstilling: Danmarks onde ånd starter for Rumænien
England og Tyskland pligtsejrede i VM-kvalifikationen
Startopstilling: Schöne med fra start for Danmark
Armenien slår Kazakhstan i Danmarks VM-pulje
Tidligere Real Madrid-spids: Vi græder, når Modric går på pension
Costa afviser ikke interesse fra Frankrig

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold
Hent flere