AaB

Første AaB-sejr i Herning i 5 1/2 år

De er ikke vant til at tabe på heden, men det var AaB ligeglade med

  • AaB vandt 3-1 på MCH Arena, hvor FCM ikke har for vane at tabe. (Foto: Anders Brohus)
AaB vandt 3-1 på MCH Arena, hvor FCM ikke har for vane at tabe. (Foto: Anders Brohus)

Da stadion-speakeren bekendtgjorde, at næste FC Midtjylland-scoring ville udløse fri bar, begyndte de knap 9000 tilskuere at brøle på livet løs.

Men forventningens glæde viste sig at blive den største. Kort efter efter listede Nicklas Helenius frem i tågen ved bageste stolpe og scorede til 2-1 efter fornemt oplæg af Anders Due.

FC Midtjyllands første nederlag til AaB i fem et halvt år var en realitet. En fæl skuffelse for midtjyderne, der nu ikke har fået fuldt pointudbytte i de fire seneste Superliga-kampe og har fået en slem uvane med højest at score et mål pr. kamp.

Kampens første mål faldt sekunder efter, at FC Midtjylland følte sig snydt for et frispark midt på banen. AaB var ligeglad. Anders Due skød frem og tog chancen med et skud fra den ene side af feltet. Ikke specielt farligt, men det blev det, da Thomas Augustinussen var på pletten med en lang, kontrolleret tå.

Kom sig hurtigt
FC Midtjylland kom sig hurtigt og udlignede kun to sekunder senere. Igen-igen var AaB's midterforsvar for passive og nåede ikke at sætte ind, da Sylvester Igboun fikst spillede Danny Olsen, der havde fået chancen som angriber, blank midt foran mål.

Forinden var FC Midtjylland spilstyrende og havde flest chancer. Men de to største tilfaldt AaB. Den første, da Andes Due elegant stak Chris Rolfte fri i dybden midt foran mål. Desværre for AaB afsluttede amerikaneren ikke hårdere, end at keeper Jonas Lössl kunne neutralisere den farlige situation med en vaks parade med hånden.

Lidt senere var det så Anders Due, som manglede den nødvendige skarphed, da han efter et dumt boldtab af Jakob Poulsen pludselig befandt sig i oplagt scorings-position.

Med sejren, der blev cementeret med Jeppe Curths sidste-øjebliks-scoring, kom AaB a' point med FC Midtjylland i tabellen.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Torsdagens rygtebørs: Barcelona henter gammel kending
Arsenal-profil: Kanté den bedste i Premier League
Dansk drømmestart vendt til nederlag mod Spanien
Fortuna led nederlag i Champions League
Neymar: PSG-comeback vigtigere end OL og Champions League
AC i venteposition: Forventer at få chancen, hvis Chelsea henter mig tilbage

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold
Hent flere