Superligaen

Horsens slog tamme AGF

AGF startede bedst, men Horsens hev en fortjent og sikker sejr hjem

  • Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus

Med en fortjent sejr på 2-0 over et dårligt AGF-hold, spillede Horsens sig fredag aften et skridt nærmere toppen af Superligaen. Målene blev scoret af Lasse Kryger og Alexander Juel Andersen, der samtidig stod for assistene til hinandens scoringer.

AGF startede ellers kampen klart bedst. De fik flyttet spillet frem på Horsens’ halvdel, uden overtaget dog førte til de store oplagte chancer. Mest farligt blev det, når Adam Eckersley flere gange flænsede sig igennem i aarhusianernes venstre side og slog skarpe indlæg. Det gav et par farlige afslutninger, der aldrig var helt tæt på.

Da stadionuret rundede de 25 min tog Horsens så over. Anført af den centrale midtbane med Steffen Kielstrup og Martin Retov i spidsen satte de sig på spillet.

Og efter nogle minutters overtag kom føringsmålet ved Lasse Kryger, der tvang sig flot til baglinjen i venstreside, hvorfra han slog den skrådt tilbage til højrebacken Alexander Juel Andersen, der var søgt med frem og via stolpen sparkede den i mål til 1-0.

Horsens fortsatte presset gennem resten af halvlegen, og blandt andet var Steffen Kielstrup tæt på at øge føringen.

Pausen hjalp ikke AGF, der stadig var på hælene fra anden halvlegs start. 2-0 målet kom naturligt efter 53 minutter, hvor Alexander Juel Andersen og Lasse Kryger, havde byttet roller, så Lasse Kryger denne gang kunne sætte hovedet på et fint indlæg og score sit første sæsonmål.

Peter Sørensen reagerede derefter hurtigt og satte sin islandske topscorer Aron Jóhannsson på banen, der var tilbage efter at have siddet ude i to kampe med en skade.

Og kort efter fik superligaens topscorer chancen for at ændre på kampen, da han fik foræret en friløber mod Horsens-keeper Frederik Rønnows mål.

Men den islandske vulkan, der har bulret løs i dette efterår, var for en stund slukket fredag aften, og Johannsson afsluttede svagt lige på unge Rønnow.

AGF formåede derefter aldrig at få lagt det store pres på hjemmeholdet. Lidt dramatik kom der dog, da de hvides georgiske angriber, David Devdariani, korrekt fik rødt kort efter for at skubbe Steffen Kielstrup omkuld.

Mere skete der ikke og Horsens kørte den sikkert kampen hjem.

Fakta:
AC Horsens-AGF 2-0 (1-0).
1-0 Alexander Juel Andersen (31. minut). 2-0 Lasse Kryger (53. minut).
Udvisning: Davit Devdariani, AGF (81.).
Tilskuere: 4.228.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Roma slår Inter på San Siro efter kanontræffere
Real Madrid i vigtigt comeback mod Villareal
Søndagens rygtebørs: Benitez som verdens bedst betalte træner?
Mourinho: Zlatan vandt cuppen for os
Frederik Holst: Næsten bedre end at køre dem over
SønderjyskE-træner: Det er bittert

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold