Kræftramte Gravgaard: Knækket af kemo

Michael Gravgaard troede, han kunne arbejde videre trods sin kræft-diagnose. Men han fik et knæk, da kemobehandlingen belv påbegyndt

  • Når Michael Gravgaard på søndag er tilbage på skærmen, vil det være tydeligt for seerne, at han har været syg. (Arkivfoto: Mikkel Tariq Khan)
Når Michael Gravgaard på søndag er tilbage på skærmen, vil det være tydeligt for seerne, at han har været syg. (Arkivfoto: Mikkel Tariq Khan)

Michael Gravgaard, tidligere professionel fodboldspiller i blandt andet FC København og nuværende vært på Canal 9, vender i weekenden tilbage på skærmen, når første runde i Superligaen afvikles.

Seerne får en vært at se, der er synligt mærket af den kræftdiagnose, han fik i foråret. Gravgaard var ramt af testikelkræft, og da kræften havde spredt sig til lymfekirtlerne, skulle han igennem en kemobehandling. Behandlingen har kostet håret, men det var langt fra det værste ved kemoterapien.

Der viste sig at være en særdeles hård omgang for den tidligere forsvarsspiller - og langt værre, end han troede, siger Michael Gravgaard til BT i dag.

- Det værste under kemobehandlingen var, at virkeligheden viste sig at være en helt anden, end jeg havde forventet, den ville være. Under kemoforløbet har jeg fundet ud af, at det kun går en vej, og det er tilbage. Din krop bliver bare dårligere og dårligere. Det har givet nogle slag, siger Gravgaard til BT.

Se også: Michael Gravgaard ramt af kræft

Da han via sin arbejdsplads meddelte offentligheden om sin sygdom, sagde han samtidig, at han ville arbejde videre under behandlingen.

- Det er gået meget stærkt, og da jeg fik diagnosen for nylig, var det et stort chok for mig. Jeg skal igennem et behandlingsforløb for at komme af med sygdommen. Jeg vil nu samle alle mine kræfter om at blive helbredt og samtidig passe mit job som vært på CANAL9, sagde Michael Gravgaard dengang.

Men undervejs måtte han give op - kræfterne forsvandt, så han ikke kunne arbejde.

- Jeg har egentlig bare ligget i en zombie-lignende tilstand. Jeg var meget hård ved mig selv og havde bestemt mig for, at jeg skulle blive ved med at løbe og passe mit arbejde, selv om jeg fik den behandling. Det lykkedes ikke, så det blev en form for nederlag, siger Gravgaard, som midt i sin behandling 'overgav' sig og erkendte, at han var syg og ikke magtede noget.

Først i næste uge får han svar på, om kræften er helt væk fra kroppen.

På søndag er han tilbage på skærmen, når Canal 9 viser kampen mellem Esbjerg og Silkeborg klokken 14.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
FCM svækket før Brøndby-kamp: Skadet Tim Sparv misser opgøret
Röcker om Brøndby: Er taknemmelig for den her chance
Optakt: Esbjerg fB - Randers FC
Kantspiller forlader FC Nordsjælland: Klar for norsk klub
Tidligere FCK-angriber: Jeg ramte bunden
Officielt: Dortmund henter Gladbach-stjerne

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold
Hent flere