Transferoverblikket: Sådan klarede din klub sig

Hvem fik mest ud af den danske sommers transfervindue, og hvem hentede hvem? Ekstrabladet.dk giver dig overblikket her

Brøndby hentede Quincy Antipas i sidste øjeblik (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Brøndby hentede Quincy Antipas i sidste øjeblik (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Et hektisk transfervindue er nu smækket i. Alle de danske klubber var aktive i løbet af sommeren og hentede nye folk ind.

I et økonomisk presset pengemarked har flere af klubberne skelet til de røde tal, og har derfor ikke handler over evne. Men alligevel har det været et interessant transfervindue, som lukkede i nat ved midnat. Det mener TV2sports fodboldekspert, Jesper Thygesen.

- Jeg synes, at der generelt har været heftig aktivitet. Det er begyndt at ligne de gode gamle dage. De sidste par vinduer har det været meget dødt, så jeg synes, det er herligt, at der har været lidt ramasjang igen henover sommeren, siger Jesper Thygesen til ekstrabladet.dk.

Se også: FCK vandt i transfervinduet

Sammen med TV2sports fodboldekspert kigger vi de 12 superligaklubber efter i sømmene, og giver en vurdering af hver enkelt klubs transferaktivitet.

Det er dog vigtigt at understrege, at klubberne ikke kan 'shoppe' ud for samme præmisser, hvor skelen til de røde, negative tal på bundlinjen ikke kan ignoreres hos klubberne.

AaB:
Ind: Rasmus Thelander, Hallur Hansson
Ud: Pol Johannus Justinussen, Lucas Andersen

Jesper Thygesen siger: - For AaB har det handlet om at passe på de røde tal. Men isoleret set, så er de ikke kommet styrket ud af vinduet. Og derfor er deres vindue ikke-godkendt. Men for tiden har de jo vinger i Aalborg, hvor det kører for dem i Superligaen, så de vil ikke blive klandret for deres transfervindue. De er jo tvunget til at satse på de unge spillere og det har givet bonus, ser det ud til.

- Det positive er, at de lykkedes med at holde på både Helenius og Lasse Nielsen, og så er salget af Lucas Andersen jo også godkendt. De blev ved med at tro på ham, selvom han ikke leverede på højt niveau hver eneste gang, og det gav altså bonus til sidst.

AC Horsens:
Ind: Steffen Kielstrup, Henrik Smedegaard, Jude Nworuh
Ud: Niels Lodberg, Johan Absalonsen, Christian Madsen, Hamza Kizil, Nikolaj Nielsen, Kenan Hajdarevic

Jesper Thygesen siger: - Det er ikke godkendt. De er jo yderst sårbare i defensiven, og lukker et hav af mål ind på hjemmebanen. Jeg synes, de savner en Niels Lodberg-type. Som binder det hele sammen bag til og går forrest. Det har de ikke fået dækket ind.

- Steffen Kielstrup mangler Superliga-erfaring, og så er han også lidt samme type som Martin Retov. Men ellers så har de en fremragende midtbane, og angrebet er også ok. Men de mangler noget i fireback-kæden, og det blev ikke løst. Der kunne man godt have håbet på lidt mere, så derfor er det ikke godkendt.

AGF:
Ind: Petri Pasanen, Mate Vatsadze
Ud: Jerry Lucena, Sanel Kapidzic, Mark Howard

Jesper Thygesen siger: Jeg synes, det ser spændende ud, og jeg mener, at de kommer styrket ud. Derfor er det absolut godkendt Deres nye angriber Mate er jo en målmaskine, og han har jo vist AGF i de to kampe mod hans tidligere klub, hvad han er i stand til. Men jeg synes stadig, at de har for mange angribere, hvor de jo har syv mand til de to pladser.

- De trænger til at få ryddet ud i truppen, og der skal skæres ind, især på angribersiden. Den proces burde være gået igang allerede nu. Og så mangler de en højreback. Mikkel Kirkeskov, som har spillet der, har gjort det fremragende, men han er en midlertidig løsning og ikke en fremtidsplan. Med hans venstreben hører han naturligvis til i den anden side.

Brøndby IF:
Ind: Martin Albrechtsen, Quinty Antipas
Ud: Oluwafemi Ajilore, Alexander Green, Jan Frederiksen, Mikael Nilsson, Rasmus Loui Larsen, Peter Madsen, Nicolaj Agger, Michael Krohn-Dehli, Azad Corlu, Patrick Olsen, Nicolai Jørgensen

Jesper Thygesen siger: Jeg synes deres transfervindue ligger under godkendt-niveauet. Jeg tror ikke, deres trængsler er slut endnu, og jeg synes ikke, at deres fireback-kæde og midt/midtbane er gode nok. De har mange problemer. Det er et kunstigt åndedræt med tilgangen af Martin Albrechtsen, men det er ikke nok, tror jeg.

- Til gengæld synes jeg, at indkøbet af Quincy Antipas er rigtig godt. Hvis han kan undgå den Brøndby-sygdom, som nyindkøb som Makienok og Rommedahl blev ramt af, så kan han blive et superkøb. Han passer godt ind i Brøndby, hvor han kan spille med ryggen mod mål.

- Brøndby har dog også deres økonomiske kvaler, og derfor er det begrænset, hvad de har kunnet gøre. Men defensivt er det ikke godt nok.

Esbjerg fB:
Ind: Jerry Lucena, Davidson Drobo-Ampem, Kenneth Fabricius, Peter Ankersen, Magnus Lekven, Martin Bergvold, Youssef Toutouh
Ud: Thomas Gaardsøe, Tamandani Nsaliwa, Morten Karlsen, Søren Rieks, Mikkel Agger, Mikkel Vendelbo

Jesper Thygesen siger: Her er et klassisk eksemel på, at man ser det hele an. De spiller de første kampe i sæsonen, og ser derefter på, hvad mangler vi? Så har de fundet ud af, at de mangler over det hele. og så er det gået stærkt med deres handler.

- Men jeg synes, at de har en fin trup, og de er det bundhold, der har præsteret bedst. De har haft mange marginaler imod sig. De kan ikke gøre så meget mere, end de allerede har gjort, og har jo også økonomi at slås med.

- Men jeg synes, at deres handler er absolut godkendt. De har vist handlekraft, og selvom de har ryggen mod muren, så synes jeg, det ser fornuftigt ud.

FC København:
Ind: Søren Frederiksen, Nicolai Jørgensen, Michael Jakobsen, Igor Vetokele, Rurik Gislason
Ud: Mathias Zanka Jørgensen, Morten Nordstrand, Dame N'Doye, Thobias Skovgaard, Christian Gamboa, Bryan Oviedo, Peter Larsson, Martin Bergvold, Pape Pate Diouf, Youssef Toutouh

Jesper Thygesen siger: De har haft et virkelig godt transfervindue - helt i top. De manglede en Bolanos-erstanting. Den har de nu i Rurik Gislason. Det er godt at se, at de ikke har foretaget panikindkøb, og har tid til at spille ham ind. Nu får han et halvt års tid til at at falde til, og så må han vise, at han kan tage arven op, når Bolanos forsvinder.

- Deres brug af de unge spillere som Bremmer og Cornelius viser også, at de ikke kun er et kommercielt cirkus, men også en fodboldklub. Det er ærgerligt, at de mistede Oviedo, men et godt salg, når man ser på belønningen ved salget.

Se også: FCK tjener millioner på Ailton-salg

- Men der er potentiale i det. Klubbens røde tal bestemmer ageren på markedet. Det kan gå begge veje.

FC Nordsjælland:
Ind: Morten Nordstrand, Chrstian Gytkjær, Thomas Villadsen, Joshua John, Kamal Isaah, Anders Christiansen, Kasper Lorentzen, Mario Ticinovic, Kamal Issah
Ud: Mads Thomsen, Andreas Granskov, Andreas Bjelland, Rune Pedersen, Mathias Nielsen, Tobias Mikkelsen, Nichlas Rohde, Mads Thomsen, Jacob Egeris, Christian Gytkjær, Filip Pivkovski

Jesper Thygesen siger: Afgangen af Tobias Mikkelsen betyder intet. Der har de mange spillere, der kan tage over. Det er mere Bjelland, de kommer til at mangle. Jeg synes ikke, Ivan Runje er god nok. Han er en solid Superliga-spiller, men internationalt bliver de udfordret med deres manglende hurtigthed, og der er de ikke dækket ind i det bagerst.

- Men ellers har det været et transfervindue helt i top. Jeg synes, det ser godt ud. Anders Christiansen skal nok blive et godt køb, og Joshua John har jo allerede vist, hvad han er i stand til.

OB:
Ind: Mohammed Diarra, Cedric N'Koum, Emil Larsen, Marcus Pedersen, Hannes Anier, Michael Silberbauer, Krisztián Vadócz
Ud: Bernard Mendy, Eric Djemba-Djamba, Stefan Wessels, Oliver Larsen, Daniel Krog, Kalilou Traoré, Tore Reginiussen, Rurik Gislason

Jesper Thygesen siger: Også OB har haft et spændende transfervindue. De har jo haft gang i en hovedrengøring, men den er vel ved at være slut nu. Deres lejeaftaler er jo lidt som at holde bukserne varme i kort tid. Man ved ikke helt, hvad man får. Når spillerne overhovedet at komme i form, inden de er væk igen?

- Silberbauer er selvfølgelig sulten i forhold til at vise sig sig selv med tanke på landsholdet. Og så er Emil Larsen godt hentet. Der ligger en kæmpe fortjeneste og venter, når han skal videre i systemet, hvis han fortsætter den kurve.

Se også: OB satser: Henter Silberbauer hjem

- Jeg synes, det er et godt vindue for dem, fordi det er lykkedes dem med at lave den hovedrengøring, som der skal til. Og så er det godt at se, at de unge spillere får chancen.

Randers FC:
Ind: Adame Tamboura, Charlie Davies, Pierre Boya, Jonas Borring
Ud: Mikkel Cramer, Kasper Lorentzen, Søren Pedersen, Sebastjan Komel

Jesper Thygesen siger: Med indkøb af Borring og Charlie Davis især, ser det interessant ud for Randers. Jeg synes, de har været dygtige til at komme styrket ud. Som sådan så har det været et godkendt transfervindue.

- Klubben er ikke i overhængende nedrykningsfare, så længe andre præsterer så dårligt. Men både Esbjerg og Brøndby har potentiale til mer. Så Randers skal passe på, men p.t. ser det godt ud for dem, og Jakob Nielsen kan igen godt være tilfreds med sit transfervindue.

Silkeborg IF:
Ind: Adeola Runsewe, Emil la Cour, Bjarni Vidarsson
Ud: Kaimar Saag, Sebastian Svärd, Sebastien Moneron

Jesper Thygsen siger: Der er jo ikke rigtig sket noget i dette transfervindue, og det kan man undre sig over. De har i den grad brug for forstærkninger, over det hele faktisk. Jeg synes, de ser rigtig sårbare ud. De har nogle enkelte spiller på et højt niveau, men mange leverer ikke godt nok.

- Jeg har bange anelser for dem. Jeg ser dem som det hold, der er i dårligst forfatning. Det er godt, at de ikke har gjort nogen panikkøb, men man kunne godt have set et par køb hos dem nu. I stedet kan det ende med panikløsninger til vinter. Jeg tror, det bliver et tungt efterår for dem. Derfor bestemt ikke godkendt.

SønderjyskE:
Ind: Niels Lodberg, Adigun Salami, Håkan Opdal, Florian Hart, Johan Absalonsen, Kenan Hajdarevic.
Ud: Nathan Coe, Anders Østli, Michael Christensen, Mads Jessen, Kenneth Fabricius, Jarl Andre Storbæk, Anders Hostrup, Quincy Antipas.

Jesper Thygesen siger: De har problemer i midterforsvar, hvor angriber Bjørn Paulsen skal hjælpe til, når der er problemer, og det er ikke optimalt. Med afgangen af Antipas mangler de lidt offensiv. Absalonsen kan ikke afløse ham.

- Men alligevel synes jeg, at det er godkendt. Sønderjyske sælger tit deres bedste spillere, det er deres lov. Men så finder de bare en ny, og får ham til at fungere. Det samme kan ske med Absalonsen eller måske Hajdarevic.

Se også: SønderjyskE henter rivalers angriber

kommentarer
Vis kommentarer

Seneste i Superligaen
Mest læste i Superligaen
Hent flere
 

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen